CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Takhle to dopadá, když je systém zadarmo: Superlevné tablety s Intelem a Windows

take to lze interpretovat tak, ze android a iOS na ARMech maji tak silnou pozici, ze minoritni systemy typu widnows (na tabletech) se musi podbizet dumpingovou cenou, aby to vubec nekdo kupoval :) konkurence proste dela s cenama zazraky, jeste ze ty linuxy mame :)

+1
+40
-1
Je komentář přínosný?

Kdyby jen dumpingová, M$ to pravděpodobně zacáluje z výpalného za Android. :-p

+1
+30
-1
Je komentář přínosný?

Microsoft ma vytaca, ako maly predajca pc nemam pristup k licenciam na Windows 8.1 s Bing. Je chore pri 200€ kancelarskom pc zaplatit navyse 90€ za licenciu.

+1
-23
-1
Je komentář přínosný?

A to se divis? Ten je jenom pro OEM vyrobce a navic nejspis jen pro tablety .....

+1
-41
-1
Je komentář přínosný?

keby to bolo len pre tablety tak je mi to jedno, ale uz sa objavuju aj desktopy s Pentiom http://www.heureka.cz/?h[fraze]=Premio+BINGO+III

+1
+41
-1
Je komentář přínosný?

BING není jen pro tablety. Jako Comfor partner máme přístup k sestavám (a prodávají se velmi dobře) Comfor BINGO, kdy koncovka pro zákazníka za sestavu je do 7300,- včetně Win 8.1.

+1
-32
-1
Je komentář přínosný?

Trapit te to nemusi. Mam neoverene info, ze od pristiho roku MS zprisni podminky, tykajici se HW, na ktery lze licenci W8.1 with Bing pouzit. Krome ceny se musi rozmery PC vejit do objemu cca 1l, coz splnuje treba NUC od Intelu. Takze uz zadne micro towery a pod.

+1
-33
-1
Je komentář přínosný?

Rozliseni 1024x600 u windows 8 tabletu je nesmysl, nepojedou metro aplikace ktere vyzaduji minimalne 768p.

+1
-41
-1
Je komentář přínosný?

Ber to jako bonus ;-).

+1
-31
-1
Je komentář přínosný?

Tak asi pojedou ne? Proc by to jinak delali? Jinak kdyby tu byl za dvojku, tak ho beru hned, ani nedycham ...... doma mame nejake A1-810 a lezi to kdovi kde a navic je to zcela nepouzitelne .... tohle nebude mit horsi display a na sledovani rozdivaneho serialku nebo precteni novin na hajzlu zcela idealni .... za dvojku bych si koupil aspon tri .... na hajzl, do koupelky, do sklepa ke kotlu a tak, za ty prachy je to zadarmo!

+1
+18
-1
Je komentář přínosný?

Nepojedou, myslim, ze to je chyba v clanku nebo na strane specifikaci vyrobce. Spousta lidi s HD 720p televizema si stezovalo na metro aplikace vyzadujici minimalne 768p (1024x768p). I me to trosku vadi protoze kdyz chci cumet na netflix na 720p projektoru, musim jet na nenativnich 1366x768.

+1
+36
-1
Je komentář přínosný?

Tusim, ze ten limit snizili s W8.1

+1
-44
-1
Je komentář přínosný?

Nesnizili, pouzivam win 8.1 a docela hodne jsem se tim zabyval (projizdel nejruznejsi fora atd.)

+1
-31
-1
Je komentář přínosný?

A k čemu potřebujete na sledování seriálu nebo přečtení novin x86 s Windows 8? Že je to levné? Nenechte se vysmát, v tuto chvíli je na našem trhu několik desítek tabletů v ceně 800-2000,- Kč včetně DPH a záruky a ty dražší z nich mají lepší parametry, o zpracování a výdrži nemluvě.

+1
+33
-1
Je komentář přínosný?

K nicemu se to pouzivat asi neda, ale hlavne, ze je to levne. Jsem zvedav, jak se to uchyti, obavam se ze dost.

Klop Klop: Licencni politika MS uz davno nekoresponduje s cenami novych PC a on se navic bavi jen s velkymi hraci.

+1
+34
-1
Je komentář přínosný?

To neni pravda, baytrail atom je regulerni plnotucny desktopovy procesor, zadny shit s ARMem ... proste to funguje stejne rychle jak prumerny desktop .... nebo spis, lidi maji jeste stare C2D, athlony a mozna i P4ky, takze tohle bude RYCHLEJSI nez prumerne PC. 1GB ram bohate staci zcela na vse, co bys mohl delat na tabletu + prakticky na vse co bys mohl delat po pripojeni klavesnice a mysi jako na normalnim PC. Pokud to nema SD kartu, je to mozna trochu ojeb, ale jak rikam, drtive vetsine tech 16GB bude stacit .... na filmy jsou ruzne domaci NASy, cloudy a nebo proste primarni PC s nasdilenym diskem, jak to mam treba ja .... je to LUXUS!!! za ty penize extratuzex:)

+1
+24
-1
Je komentář přínosný?

Desktopovy procesor? Proboha videt nejaky stolni pocitac s Baytrail, tak se asi osypu. Dost pochybuji, ze to bude realne rychlejsi oproti C2D. Mozna v benchmarcich, co vyuzivaji vsechny jadra, ale v realnem pouziti, kdy jaksi neni cim vsechna jadra vytizit (internet) to bude uzasny prinos. 1GB RAM zaberou samotne Windows + balast od vyrobce, pro uzivatele nic nezbude a bude se swapovat. Navic pulka lidi si to poridi MISTO pocitace a pak se budou divit.

+1
+44
-1
Je komentář přínosný?

To je to, ze ani netusis o cem mluvis .... samotny system vcetne vsech ovladacu si veme maximalne 200MB, nejspis ale jeste mnohem min ... spousta sluzeb je na tabletech vypnuta, zbytek hloupejsich sluzeb (treba od vyrobce) budou jen virtualni stranky v pameti a navic davno odlozene na disk. Na rozdil od tebe vim o cem mluvim. Na 2GB miix2 v pohode 64bitove W7 s 1GB ram ve vmwaru a vsechno bezi jak z praku. Navic moderni OS pouzivaji vsechny ty ficury procesoru, takze ano mozna nejake C2D na obskurnich XPckach by bylo rychlejsi, ale na W8kach je baytrailovy atom k nerozeznani, co do rychlosti odezev OS s mym i7-860, proste baytrail je naslapnuty jak hajzl, zijes jeste v starych dobach E-350 a N450 ... tohle jsou nove atomy, uplne jina liga .... to jsou proste plnotucne desktopove procesory ... samozrejme, na hrani nejakych desktopovych 3D her to neni, ale vsadim se o co chces, ze je rychlejsi nez 90% desktopu co jsou na svete mezi lidma .... ja uz treba do kancelarskych PC nedavam nic jineho nez baytrail ... konkretne trosku ostrejsi J1900, ale jak rikam, je to fuck, s tim tabletem se dela jak s klasickym PCckem ... to neni 4jadrovy A1-810 tablet s ARM a hovnodroidem, ktery se nam patrne nekde vali jeste doma (asi zapadl nekde za skrin nebo za postel, uz jsem ho rok nevidel:), ktery mel problem rozbehnout samotny android:o) Na miixu mi bezi flash, plny web, proste vsecko a to ta 810ka je vlastne takovy uberhiend mezi "detskymi" tablety ... takovy surface mezi skutecnymi tabletPC:)

+1
-53
-1
Je komentář přínosný?

Jasne, uplne jina liga. Az na to ze moje 6 let stare Core 2 Duo 8200 je jaksi o tretinu vykonnejsi nez ten naslapnuty ctyrjadrovy Atom :-)

A tomu odpovida i to, co na tom muzes spustit.

To ze si Windows 8.1 vezmou jen 200 GB je hezka pohadka - na 2 GB s vypnutim co jde jsou na 700 MB RAM.

+1
+31
-1
Je komentář přínosný?

A podle ceho zjistujes, ze je tvuj 6 let stary kram rychlejsi? Rikam, ze nove CPU maji nove instrukce atd .... jak rikam, nevis o cem mluvis, nikdy jsi to nedrzel v ruce a soudis jenom podle nejakych nesmyslnych benchmarku nebo jeste hur .... podle pracovni frekvence:)

"To ze si Windows 8.1 vezmou jen 200 GB je hezka pohadka - na 2 GB s vypnutim co jde jsou na 700 MB RAM." ..... a muzu se jen zeptat? Jak to zjistujes, kolik ti zabira system pameti?:) Doufam, ze se nedivas nekde do pruzkumnika nebo tak .... ten to samozrejme ukazuje spatne, protoze pamet je VZDY vyuzita vsechna = na 100% a zjistit, kolik zabira dana vec v pameti misto je znacne slozita vec, takze by me zajimal ten tvuj sofistikovany zpusob, pocitam, ze pouzivas minimalne vmmap nebo tak neco.

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

To mas pravdu, checknul jsem benchmarky....

https://dl.dropboxusercontent.com/u/26418059/comparsion.jpg

+1
-38
-1
Je komentář přínosný?

Srovnani passmarku je uplne o hovne ..... ten C2D podporuje polovinu instrukci, navic ma dvojnasobny kmitocet .... kdyz udelas blby benchmark, tak bude i arm na 2GHz rychlejsi nez i7ka na 1.5GHz ..... pust si treba truecrypt benchmark ..... ten atom bude asi tak 150x rychlejsi nez to C2D a 10x rychlejsi nez treba i7-860 ..... urcite z toho nevyvodim zavery. Proste takovy zcela synteticky a 10 let stary jednoucelovy benchmark se neda pouzit na srovnavani procesoru, ktere deli sedmigeneracni rozdil .... to je presne jak jednotnym benchmarkem srovnavat ARM a x86 (o coz se bohuzel nekteri nymandi fakt snazi:o)

+1
-49
-1
Je komentář přínosný?

Ale ma to smysl. Ze ma baytrail nejake specificke instrukce ktere c2d nema je vetsinou irelevantni k tomu jak svizne ti operuje system celkove a ne na jednu specifickou zalezitost. Passmark to cpu skore sklada z vice cpu testu, jako physics calc., sse instruction test atd.

+1
-37
-1
Je komentář přínosný?

A jeste porovnani core 2 duo 8200 65W, z7340 4W a i5 4300U 15W.

https://dl.dropboxusercontent.com/u/26418059/comparsion%202.jpg

+1
+39
-1
Je komentář přínosný?

Extrémně nízká cena si vybrala svou daň ... chybí slot pro další rozšíření paměti. ??? wtf? 16GB za 1500,- kdo by tam dával víc a co u Applu tam za chybějící slot taky může nízká cena? :D

+1
-29
-1
Je komentář přínosný?

Tak po systemu zbyde tak 10GB, coz je vic jak dvojnasobek na prumernem androidim tabletu. Hodis si tam par aplikaci, mozna i officy atd ..... na virtualky to neni (mozna tak nejaky backtrack kvuli WEP wifinam;), ale na zbytek si muzes pripojit pres USB cokoliv, vsechny cloudove veci, domaci NASy, SAMBA, liveFTP ..... proste vsechno .... o tom se ti na OSless tabletech muze jen zdat.
Ale jo, chybejici SD ctecka je celkem krucialni bota ..... ale tak zas oni nechcou, aby to lidi meli jako primarni pocitac, oni to chcou aby to bylo dostupne pro vsechny, ale aby jako primarni koupili zarizeni za aspon 10 tycek:)

+1
+28
-1
Je komentář přínosný?

Nevím kolik z 16GB zbude na tabletu po instalaci W8.1, ale 10GB mi přijde vysoce optimistické a i kdyby, tak to rozhodně nebude 2x tolik než na tabletu s androidem. Nevím, co by musel ten andorid mít v sobě za balast, aby zabíral víc než cca GB. Mě teď zabírá 1.7GB i se všemi nainstalovanými aplikacemi.

+1
+25
-1
Je komentář přínosný?

Nejsem si jisty ale muj tablet by mel umet i windows ale opravdu nemam tuseni kde by se dal sehnat samotny windows pro tablet (udajne w10 bude univerzalni a pujde nahrat jak na pc tak tablety). Jelikoz mam kupu prislusenstvi za nizky peniz samozdrejme z ciny, coz znamena ze vyrobce nema firmware ktere lze jednoduse aplikovat ale pomoci flash (takovym zpusobem se ztraci zaruka kdyz to udelate u trebo sony ericson). Me by zajimalo jestli ty levne tablety za tech 1000kc jsou smejdy tipu bez vystupu na sluchatka bez usb a napajeni prez nejaky specialni konektor. Celkem my vadi ze na trhu je malo tabletu s HDMI. Pokud ma nekdo tablet s HDMI a Android mohl by poradit jak jde nastavit tablet aby jelo HDMI a Display najednou? Ono nejde obez obrazovky na tabletu tablet pak ovladat (nemam USB rozbocovac abych zapl gamepad nebo mys ci klavesnici a napajeni, ona ty periferie prestanou fungovat kdyz klesne napeti).

+1
+21
-1
Je komentář přínosný?

Tak windows pro tablet je klasicky windows, co je pro desktop:)
A bud si vyrob nebo kup USB OTG kabel, co ma jak funkci USB, tak napajeni, ale spousta zarizeni nejde soucasne pouzivat USB a napajet, takze uvidis ....

+1
-45
-1
Je komentář přínosný?

Na opacnej strane je cinsky highend pod 5000kc a ten ma 32GB flash 2GB RAM a 9,7" retina displej a micro sd slot s podporou 128GB kariet a krasny fake Apple dizajn.

http://www.onda-tablet.com/onda-v975w-quad-core-win-8-tablet-9-7-inch-re...

Keby som nedostal tablet na narodeniny hned ho kupujem:)

+1
-27
-1
Je komentář přínosný?

Problem vsech techto "levnych" cinskych tabletu bude mizerne zpracovani ..... bude treba slaba wifi, IPS displej bude ve skutecnosti horsi TN (mame doma A1-810, ktery ma mit udajne IPS, ale je to o dost horsi nez monitor s TN a o neco lepsi nez klasicky notebook s TN a pritom je to ACER, clovek by rekl - trosku znacka). Muzou to zabit extremne pomalym ulozistem, nebude to mit BT, proste toho co na ultramobilnim zarizeni jde posrat je vic, nez se muze na prvni pohled zdat.

+1
-36
-1
Je komentář přínosný?

Suhlas, ale najdolezitejsie si vynechal. Bude tam SHITozna bateria s mizernou vydrzou. Tieto cinske tablety/mobily to vzdy hraju na oko a na cenu. Vsetko, co sa da vsak ojebabrat a nie je vidiet na prvy pohlad, je ojebabrane. :)

+1
-35
-1
Je komentář přínosný?

To mi pripomina jak jsem si objedla ultrafire baterky z ciny ..... je to asi 4x vetsi nez alkalicka AA baterka, ale vazi to pulku:o) Nekde to rozebirali a byla v tom AAA nejaka baterecka zalita v polystyrenu:)
Jinak u liion udavaji na wiki nejakych 100-skoro 300 Wh/kg, takze kapacita stejne baterky se muze lisit trojnasobne ..... proste bude to shit, o tom zadna:)

+1
+26
-1
Je komentář přínosný?

Jesttli tím "4x vetsi nez alkalicka AA baterka" máte na mysli Cčko, tak to je u nich prý celkem normální, a nejsem si jist, jestli to má něco společného s Číňany. Spíš se koukněte na deklarovanou kapacitu, resp. její nesoulad s naměřenou hodnotou.

+1
+30
-1
Je komentář přínosný?

Jestli myslíte Ultrafire li-ion v 18650 formátu, tak to jsou přeznačené články normálních výrobců (Samsung, Panasonic, NEC...), které z důvodu různých výrobních vad neprošly výstupní kontrolou a za normálních okolností by skončily ve stoupě.

+1
+29
-1
Je komentář přínosný?

U tech levnych tabletu bych se bal optimalizace. Sice bych necekal ze to bude u tradicniho systemu jako jsou Windows pro vyrobce takovy orisek, ale kdyz jsem studoval recenze srovnatelnych tabletu (10", Intel Z3740) tak ve vydrzi byly dost podstatne rozdily. A co teprve levny Cinan?
Navic - pokud si nekdo koupi tablet s Win 8.1 s vidinou ze bude mit 'neco jako Android' plus plnohodnotne Windows, tak bude mozna zklaman. Na Androidim tabletu mam zakoupenych nekolik desitek kvalitnich her, pri prochazeni Windowsiho storu se jen tezko hleda neco co by stalo za hrani. Ano, na Win 8.1. si muzu zahrat starsi klasiky, ale to si pak k tabletu musim poridit klavesnici, mys a stojanek na tablet. Coz se k obrazu typickeho uzivatele tabletu nehodi. A s ostatnimi aplikacemi je to podobne.
S oznamenymi novinkami ve Win 10 mi prijde ze MS najednou zarazuje zpatecku s Modernim UI. Mozna prijde verze 11 a soucasne metrodni aplikace uz nepujdou spustit vubec (viz useknuti podpory Windows phone 7). Kazdopadne chybi aplikace a zajem vyvojaru. Snad se to casem s masovejsim rozsirenim Windowsich tabletu zlepsi.

+1
-33
-1
Je komentář přínosný?

Tak jestli mas desitky kvalitnich her na androidu, no tak to nevim, ale to asi nebudes typicky uzivatel tabletu ...... to sis spis mel teda koupit konzolu .....
Jinak osobne nevidim moc duvod, proc by x86 android nemel jit spusti ve virtualce na windows .... zkousel jsem genymotion, ale to neni typicka virtualizace, pousti se armova verze, cili emulace a je to dost zdechle .... na i7 se to trosku da, ale na tom atomu v tabletu je to uz celkem peklo. Kdyby byl android rozsirenejsi na x86 (coz uz se nestane), tak by jiste nejake solidni virtualni obrazy existovaly. Jako kdyz muzu na tom tabletu hrat ve vmwaru v x64 W7kach, UTcko, tak bych cekal, ze to zvladne nejaky smesny android levou zadni ......

+1
-45
-1
Je komentář přínosný?

Tak uznavam ze pojem kvalitni hra je relativni a ve vztahu ke hram pro PC to muze znit prehnane. Ale primarni je hratelnost. Obcas jsem si na zaklade tipu zahral na tabletu klikaci RPG nebo nejakou tu hidden object adventuru. Kdyz mne to zaujme a zabavi na nekolik hodin, tak jsem spokojeny. Za tech 2 - 5 EUR co takova hra stoji je to primerene. Na delsi soustavne hrani mi stejne nezbyva cas takze investice do herniho HW se mi nevyplati.
Mimochodem - Androdidu se casto vycita ze je to reklamni system. Vyzkousel jsem free epizodu microsofti adventury Adeira a po celou dobu hrani jsem mel pres cely pravy okraj asi 2 cm siroky reklamni pruh. Tohle je k videni snad jen na internetovych strankach ve verzi pro PC.

+1
+25
-1
Je komentář přínosný?

A neni to tim, ze mas rootnuty telefon, ktery automaticky skryva gugli reklamy?:)

+1
-47
-1
Je komentář přínosný?

Rootnutý telefon s Windows skrývá googlí reklamy, a to ovlivňuje hru od Microsoftu? To zní hodně zamotaně.

+1
+27
-1
Je komentář přínosný?

OMG, pocitam, ze mluvil o androidu .....

+1
+23
-1
Je komentář přínosný?

Teď se dívám ze se to da interpretovat všelijak. Tak upřesňuji že ta hodně velká reklama se mi zobrazovala během hraní té hry na tabletu s Win 8.1. Už jsem ji odinstaloval, jinak bych připojil screenshot.

+1
+19
-1
Je komentář přínosný?

Microsoft dělá hry pro Android? Fakt?

+1
+25
-1
Je komentář přínosný?

mno jeste aby se dalo koupit neco s lepsim displayem a uz bude konecne rozumnej tablet pro nalepeni na lednici. Seznam na nakupy, kaledar, predpoved pocasi, obcas pustit muziku...idealni volba kdyz amm vsechno doma na Win.

+1
-38
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.