CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Face ID vyvolává skepse vůči soukromí, bezpečnosti a funkčnosti

"V současnosti však ještě není zcela potvrzeno, jak přesně bude Face ID pracovat (bude např. stále zapnuté a skenovat obličeje všech kolem a posílat je nepřetržitě Applu?)"

Tohle není pravda.
Na oficiální keynote od Applu (video záznam: https://www.apple.com/apple-events/september-2017/) bylo jasně řečeno: Nic se nikdy neposílá do Applu, dokonce ani operační systém nemá k datům přístup, takže nehrozí zneužití ani případným virem.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Otazka je, jak moc se tomu da verit.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Proč by lhali o něcem co se dá snadno ověřit první den jak ten telefon bude venku? (v domácích podmínkách) Navíc ekonomicky by to pro ně nedávalo ani smysl to dělat jinak ... To řešení s Enclave čipem měli hotové roky pro TouchID a kdejaký bezpečnostní expert se to snažil roky prolomit ... Teď to jenom znovuvyužili pro další způsob autentikace.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Protože to může mít zadní vrátka v případě potřeby?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ač si myslím, že je to nepravděpodobné (ta firma si zakládá na security a privacy, kdyby něco takového vyšlo najevo, tak hodně lidí včetně mně přestane kupovat okamžitě jejich produkty). Tak máte pravdu.

Zadní vrátky by tam teoreticky být mohly. Ale zase můžou být jenom na úrovni enclave chipu, tzn. v neměném kusu hardwaru, kde je to otázka času než by na to někdo přišel ...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pokud mě paměť neklame, to že ajfouny špízovaly svoje majitele aniž jim to řekly, už se profláklo před šesti lety. Jojo, přesně jak říkáte: security a privacy. Samý cizí slova.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Můžete prosím najít zdroj této informace? O ničem takovém jsem neslyšel, tak jsem zvědavý co se stalo ...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Rika jiste clovek, co ma androidi kram z ciny, kteremu daroval sve otisky, hesla, fotky, vcetne vsem, kdo o ne mel diky diram v androidu, zajem:)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"hardwarové domácí tlačítko musí pryč a s ním logicky i Touch ID"

nie, logicky nemusi prec, staci ho implementovat hoc aj na zadnu stranu, ako to mali predtym ine mobily (senzor, skener, snimac - odtlackov prstov, aky problem)

PS fingerprint nepouzivam, no samo netusim, ci si ho pri pouzivani mobilu aj tak mobil davno sam neskenoval - rovnako, ako ma mozno milion pohladov mojej tvare z roznych uhlov z prednej kamery, z ktorych asi nie je problem uz aj 3D mapu zostavit :D

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Na zadech je to o nicem, nicmene je fakt, ze jako fallback to tam dat mohli.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Na zadnej strane je to praveze uplne super, lebo staci drzat telefon jednou rukou a ukazovak mas prirodzene polozeny prave tam, kde je snimac otlackov.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Co to mas za hrozny padlo? Nebo rozlozeni prstu na ruce.
Ukazovak je prirozene polozeny, stejne jako prostrednik, na leve strane mobilu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Uklik jsem se ..omlouvám se , jinak to že by senzor mohl jít na zadní stranu to snad napadlo každého kdo to vyřešit chtěl.Je jen otázka jestli je ještě v tom telefonu místo pro ten senzor. Jinak nejsem fanda ani rozdávaní otisků a ani zabezpečení obličejem . Stačí mi obyčejný číselný kód co když budu potřebovat půjčit telefon synovi , manželce , kamarádovi , situací může být hodně a vůbec se mi to celé nějak nelíbí .Dík , ještě že jsou na výběr i jiné telefony .

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Co to je proboha za clanek? Tak vi, se ze to nikde nic neposila, asi jak by mohlo? No, radsi bez komentare, autor je zrejme paranoik z povolani. Navic jak by mohl oblicej byt nejaka bezpecnostni hrozba? Otisk prstu, ktery ziskat je znacne slozite, mu nevadi ani u deravych androidu, ale fotka obliceje, kterou zaznamena 50 kamer jenom cestou do alberta, tak to mu vadi? Usmevne.
A jaka diskriminace casti obyvatelstva? Treba ony zahalene muslimky? A co jako? Who cares? To je telefon pro lidi, ne pro opice.
A jak si zavolate pomoc, kdyz vas nekdo zbije? To uz sam autor musi byt uplny debil ne? Ja si pamatuju, ze muj prvni ericsson mel moznost zadat 112 a vsechny ostatni telefony, vcetne smartphonu (i vcetne androidu), to mely taky. Navic tam nemusi mit zadne zabezpeceni, pripadne mit pin kod, jak vidno, ten clovek nevidel telefon applu ani z rychliku a o tu keynote uz vubec ne. To i ja jako neapplista jsem si pustil predvadecku iphone x a pochopil jsem v tech 5ti minutach presne o co jde, ale je fakt, ze ja se nezivim jako "redaktor" na cdr .....

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Děláte čest svému nicku :-) Hlavně se nezapomeňte v každém příspěvku navážet do Androidu. Jste jen i-ovce, nebo vám za ty i-debility platí? :-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Má Microsoft Kinect tento způsob přes infra matici bodů patentovaný?

Btw. ani na tom kinectu není scan co se týká hloubky moc přesný. Spíš je to taková hodně hrubá změť polygonů

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.