CDR.cz - Vybráno z IT

Fanatiky posetá Montana - Vše, co zatím víme o Far Cry 5

Far Cry 5
Ubisoft připravuje již pátý díl ze série Far Cry, a i když toho zatím nevíme mnoho, můžeme se podělit o několik informací ohledně zasazení, záporáků i klaďáků a nastínit vizi vývojářů.

Od exotických lokací a časů se Far Cry 5 přesouvá do současnosti na novou a přitom již tak známou půdu USA. Konkrétněji v reálném státě Montana a jeho fiktivní části Hope County. Záporáky nebudou Severo-korejci nebo Rusové, ale domácí fundamentalisté blíže nespecifikované víry.

Hráč se ujme bot zástupce šerifa, nebo klidně i zástupkyně - do jaké míry bude možné upravovat postavu zatím není jasné, jistý je jen výběr pohlaví; ovšem vzhledem k trendu, který velí, že tloušťka hrdinova nosu je důležitá, předpokládáme rozsáhlejší možnosti.

Na boj proti zmíněné sektě nebudete sami, připojí se k vám pastor, který když nemůže být svému stádu pastýřem, bude mu vlkem; dále barmanka, od které není radno nechat si míchat koktejl; přidá se i farmář, který bude rozdávat válku ze svého letadla s připevněným rotačním kulometem. Poprvé také bude možné celou kampaň odehrát v online kooperaci s kamarádem či náhodným hráčem. Možnost kooperace v předešlých dílech byla omezena jen na konkrétní mise. 

Ubisoft slibuje, že Hope County bude jejich zatím největší mapou a odpovídá tomu i výběr strojů k přepravě. Klasická auta, náklaďáky a traktory jsou samozřejmostí, novinkou je přídavek ozbrojených letadel, která ve vzduchu mohou potkat jiná ozbrojená letadla. Pro hráče nespokojené s přibalenou mapou a pro kutily se vrací map editor, který předchozímu dílu chyběl.

Kromě výše zmíněných parťáků vám na cestě ještě mohou pomoct žoldáci – lidští i zvířecí. V průběhu boje bude údajně možné přivolat psy, kteří mohou nepřátelům ukrást zbraně a donést je hráči, nebo lidi, kteří je vysokorychlostní kulkou přesvědčí, aby je odhodili na zem.

Far Cry 5 01

Slibovaná je i dynamická umělá inteligence, jež se učí z vašeho přístupu a připravuje se na něj. Možná nás tedy čeká obdoba Nemesis systému. Větší dopad by mělo mít i hráčovo chování, které by nově ovlivňovalo možnosti hrou prezentované. Příběh by tedy nemusel být tolik lineární, jako dříve.

Pokud se zrovna nebudete cítit na boj proti náboženským fanatikům, můžete se jako v předchozích dílech zabývat lovem zvěře, premiéry se ovšem dočká rybaření.

Far Cry 5 vyjde příští rok 27. února na Xbox One, PlayStation 4 a PC. 

Do té doby zbývá ještě mnoho času. Je zřejmé, že Ubisoft na titul nespěchá, což by znamenalo, že by se série mohla zase vyvinout novým směrem a přinést svěží vítr, který by vyvětral zatuchlý vzduch zanechaný po Far Cry Primal

Tagy: 
Zdroje: 

Pavel Vevera

Členem redakce inGamer.cz byl od samotného založení v roce 2012. Původně působil jako multisekční redaktor, přispívající jak články, tak video tvorbou, nakonec se však ustálil na textech. Jako externista od 1. ledna 2014 pokračuje v rámci herní rubriky CDR.cz, kam se redakce i část obsahu inGameru přesunula.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Fanatiky posetá Montana - Vše, co zatím víme o Far Cry 5

Středa, 31 Květen 2017 - 19:53 | HKMaly | Precenujes umelou inteligenci botu. Ale asi...
Středa, 31 Květen 2017 - 13:17 | Destructor | Myslím si že by to mohlo být tak, že si buď...
Úterý, 30 Květen 2017 - 17:39 | tony | presne
Úterý, 30 Květen 2017 - 11:16 | RedMaX | Hlavne aby tu kooperaci neprehnali. Ono to urcite...

Zobrazit diskusi