CDR.cz - Vybráno z IT

Fanoušci už předělávají nového DOOMa do původních dílů

D 44 D
Moderská komunita nikdy nespí, obzvláště u klenotů, jakými jsou právě tituly ze série DOOM. Nový přírůstek už tu s námi je pár dní, a tak už uplynulo dost času, aby si se hrou někteří fanoušci pohráli. A jejich výsledek potěší zejména veterány.

Pátek, 13. května, už je za námi, s čímž souvisí vydání staronového DOOMa. Během těchto několika dní už vznikly první nápady na modifikace, nemluvě o mapách z tamějšího SnapMapu. Modifikace s názvem D44D, která pod znaky skrývá význam DOOM 4 For DOOM, si pohrává s původním dílem a funkcionalitu nových zbraní přenáší do dob zapomenutých. 

D44D zatím sklízí z ukázek celkem pozitivní ohlas, ačkoliv se jedná jen o změněné obrázky zbraní, zvuky a efekty. V kombinaci z GZdoomem je možné hýbat kamerou nahoru i dolů a pocit ze hry zastiňují pouze jednoduché animace monster. Na vydání si však budeme muset ještě počkat, tvůrci toho údajně plánují daleko více.

Mezi další modifikace, pohrávající si s novým DOOMem ve starších dílech, je The DOOM 4 Emulation, jejíž princip je podobný jako u D44D, tedy nové zbraně inspirované novým dílem.

Pokud stále hrajete odnož Brutal DOOM, z něhož si ten nový bere silně příklad, zejména co se brutality týče, pak si můžete stáhnout modifikaci Merser's Sprites and Enhancements, která do hry přidává Impy, Revenanty a Cacodémony z nového DOOMa.  

Diskuse ke článku Fanoušci už předělávají nového DOOMa do původních dílů

Pátek, 27 Květen 2016 - 13:01 | WIFT | Lehce k tématu: jak jsem zmiňoval už jinde: Na...
Čtvrtek, 26 Květen 2016 - 19:05 | BTJ | "Fanoušci už předělávají nového DOOMa do...

Zobrazit diskusi