CDR.cz - Vybráno z IT

Filmový Assassin's Creed má konečně trailer! [VIDEO]

Acpic 04
Assassin's Creed ve filmu už je několik let v plánech společnosti Ubisoft. Od roku 2011 se snažili sehnat studio, pod jehož záštitou by byl natočen. Posledních pár desítek měsíců jsme mohli vídat řadu uniklých fotografií, nyní ale máme konečně trailer.

Letos se sice nedočkáme klasického herního pokračování série Assassin's Creed, jelikož si Ubisoft dává dlouho zasloženou pauzu, aby značka trochu vydechla po každoročním vydávání. Namísto toho se však dočkáme film na její motivy.

Assassinscreed 0003Acpic 01

Ubisoft si zřejmě usmyslel, že by nebylo vhodné kopírovat scénář a zasazení z některé z her, jelikož by tak musel děj doznat hodně škrtů, aby se vešel do krátké filmové stopáže. Nečekejme tedy žádný Damašek či Masyaf, coby původní zrod Desmondových dobrodružství, nýbrž španělskou inkvizici 15. století.

V hlavní roli tentokrát nestane ani Desmond Miles, ale Callum Lynch, jehož genetická paměť také obsahuje důležité vzpomínky vštípené jeho předky. Templáři jej tradičně zajmou a vloží do systému Animu, který byl navržen na přehrávání genetických vzpomínek.

Acpic 05Acpic 02

Doufejme, že v tomto filmu dojde na původně zamýšlenou dějovou linii Assassin's Creed, kterou prozradil kdysi původní tvůrce Patrice Désilets. Po vydání Assassin's Creed: Brotherhood byla jeho spolupráce s Ubisoftem rozvázaná a na dalších dílech se nepodílel, ale později prozradil, že se série měla ubírat trochu jiným směrem.

Assassin's Creed je v základě příběh Desmonda Milese, který se během sledování paměti předků postupně učí také jejich dovednosti, jak prozradila obě pokračování, kdy intermezzo mezi akty plnilo účely tréninku Desmonda. Tímto způsobem se měl hlavní hrdina utkat s Templáři v moderní době, a nadobro s nimi skoncovat. Jak ovšem fanoušci tuší, vše dopadlo drobet jinak.

Acpic 03Assassin Creed 5

Dle anotace filmového Assassin's Creed by na tuto myšlenku mohlo dojít v rámci příběhu Calluma Lynche: „Callum Lynch se dovídá, že je potomkem tajné asasínské společnosti,skrze odemčení genetických vzpomínek, které mu dovolují prožít dobrodružství jeho předka, Aguilara, během španělské inkvizice 15. století. Po získání neuvěřitelných znalostí a dovedností je připraven se vypořádat s řádem Templářů v současné době.“

Snímky podle herních předloh mají špatnou reputaci. V tomto případě však Ubisoft se studiem New Regency velmi úzce spolupracuje, snad z důvodu přísného dohledu na výsledek. Premiéry bychom se měli dočkat 21. prosince 2016.  

Zdroje: 

Diskuse ke článku Filmový Assassin's Creed má konečně trailer! [VIDEO]

Čtvrtek, 12 Květen 2016 - 20:34 | Psycho Mantis | nejenže natahují trailer stejnými záběry, ale...
Čtvrtek, 12 Květen 2016 - 13:38 | DrStr | Nevím, kde se vzalo to nekonečné opakování...

Zobrazit diskusi