CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Free-to-play hry by měly být nelegální, říká tvůrce Minecraftu

Já už několik let hraju skoro jen F2P. Utraceno pod 1000 Kč a za to, co mi to přineslo je to hodně levná zábava.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Jak se zda, tak Svedi maji to zakazovani v krvi. Po zakazu voleb a svobody slova se ted zacina uvazovat o hrach? Jsem zvedavy, s cim prijdou priste.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

jn fašističtí vlastizradci delaju ve Sverige co možu

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

z Free2Play her hraju akorát Settlery. A zatím jsem do toho nevrazil ani korunu

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja WoT, a taky bez plateb. Do WoWp jsem par eur vrazil a dodnes toho lituju - ale aspon me to vylecilo z placeni za F2P hry :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

no zrovna WoT se poslední dobou mění na Pay2Win
(Wargaming pomalu snižuje sílu munice a výdělky tanků, aby postupně lidi dotlačili k tomu, aby platili... nejvíce je to citelné na nejvyšších levelech)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Proto jsem se vratil k Tier1. Loltraktor, Vickers, a dokonce i MS-1 jsou celkem prima tanky :) Tier7 je tak posledni, co se jeste da zvladnout bez plateb, ale fun factor je mnohem mensi.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Za mě bych žádné regulace free to play her nezaváděl, je na svobodné vůli hrače, jestli má chuť do f2p hry něco vrazit. Uspěch každého F2P modelu určuje v prvé řadě zájem hráčů, tzv. pokud se jedná o kravinu nebo pay to win, přijde o hráče ochotné platit.
Sám pár F2P her hraju (LOL, DOTA, Smite, Warframe, Lotro ...) a utratil jsem za ně kolikrát víc než za klasicky naceněné hry.

Notch je nejspíš jen naštvanej, že z jeho Scrolls se stal prodejní propadák a bude ke konci roku definitvně končit, zatím co konkurenční Hearthstone rejžuje. Ani bych se mu nedivil, ale chybu bych hledal na jeho straně -> Scrolls je celkem mechanicky dobře zvládnutá hra, ale oproti Hearthstone nemá moc šanci zaujmout cassual hráče.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

no taky se mi nelíbí, že za kompletni F2P hru by člověk utratil klidně 100násobek běžné ceny her, ale zakazovat to? wtf? proste hry s takovým platebním modelem NEHRAJU a jejich tvůrce pošlu kamsi...

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

"Free-to-play hry by měly být nelegální, říká tvůrce Minecraftu" -rika clovek, co svou firmicku ujistoval, ze ji ale opravdu opravdu neproda, aby ji pak za peknej balik potaji prodal Microsoftu.. takze prekvapuje ten jeho postoj nekoho? Normalne se tomu rika konflikt zajmu a melo by byt ignorovano od osoby evidentne stojici na jedne strane ...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Zvláštní když nepočítám Clash of clans jako zabíječ "čekacího" času na tabletu tak jedinnou hru F2P byla world of tanks..opět na ipadu, ta počítačová je na můj vkus šíleně složitá a je vyloženě o tom kdo cvakne víc...to už tam šlo vidět dávno...
Naopak wot na ipad byla skvělá zábava, neustálě binusy ve formě nových zdarma tanků které šlo hře prodat zpět není stále důvod něco platit, a po čase s příchodem na platformu android se snad v každé druhé hře najde po pár vteřinách hry nějaká mrtvá duše díky které si nahrabete...

Nakonec vydal bych nařízení zákazat minecraft...placení hned za zajíce v pytli je podraz... :)
Kdysi jsem říkál, kloubuk dolů, libí se mi jeho psotoj nikdy neprodat...no prachy jsou silná věc.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zavedl bych v elektronických obchodech alespoň nějaké filtry. Ať je hra dobrá, jak chce, pokud vidím, že je to freemium, tak ji nestahuji ani za nic na světě. Dobré hry/aplikace si zaplatím rád, ale freemium je největší prasárna, jakou znám.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Tak to docela o dost prichazis:-))
Osobne hraju Hearthstone, kde by clovek nemusel zaplatit ani korunu a muze mit cely obsah.Pravda, ja nez abych si na rozsireni nastradal "herni menu", tak jsem si to zaplatil, ale nemusel jsem, je to jen ma lenost:-)
Heores of the Storm - tam jsem do toho nedal ani korunu, i když znam lidi, co tam uz nechali par set euro za blbe skiny (které neprinasi zadnou herni vyhodu, jen proste postavička jinak vypada).
Ostatne i ten Travian jsem jednou dohral/vyhral server s tim, ze jsem neplatil nic(pravda, nekteri lide v nasem tymu platili).

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Myslim ze u tohoto typu her uz mezitim kazdy vi co od hry muze cekat. Daleko vetsi zlodejina a podvod jsou podle mne hry "zdarma" v Google Play, MS-Store nebo v jablecnem obchode. Obcas to nekdo napise do recenze, ale jinak clovek musi vyvinou dlasi usili aby se dozvedel ze se jedna o hratelne demo.
Drive takova praxe byla bezna, hry byla oznaceny jako Shareware a kazdemu bylo jasne ze si muze zahrat kousek hry, nekdy i poradny kus a pokud chce hrat celou hru, tak si ji musi zaplatit (nebo ziskat jinak).

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

V Google Store už je povinnost uvádět inormaci o platbách v aplikaci ... jen tak FYI.
+ PEGI .... což je naprostá koko.... ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.