CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Nahraďte zrušený Google Reader: RSS čtečka G2Reader jej kopíruje a umožní snadný přechod

Díky za tip, od včerejška používám the old reader, který je taky dost podobný google readeru a tohle vypadá taky dobře, už jdu zkoušet, jestli mi nesedne víc.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Zkoušel jsem cca před týdnem, dvěma. V Opeře 12.15 nepoužitelné, otevřená stránka s G2Readerem vypapávala jedno jádro procesoru a prohlížeč byl nepoužitelný, což jsem už pěkně dlouho neviděl. Jasně, možná chyba Opery, ale jiné stránky se mi takhle nikdy nechovaly.

Takže jsem zůstal u webového Feedly, které má sice svoje drobné chybky, ale jsem schopen je přehlédnout, a na Androidu skvělý gReader, který se na Feedly umí napojit a syncovat v pořádku feedy.

+1
-17
-1
Je komentář přínosný?

Ja uz nejaky cas pouzivam Old Reader a som s nim spokojny. Nema sice nativnu mobilnu aplikaciu, ale nie je problem to pouzivat v mobilnom browseri.

+1
-24
-1
Je komentář přínosný?

No já nevím, z jedné hostované služby se přesunout na jinou, kterou spravuje nějaká neznámá firma? Jako můžou být třeba dobří, třeba to udrží i bez reklam a bez plateb, ale nevím nevím. Na druhou stranu - on je to naštěstí jenom RSS reader, ten se dá bez újmy měnit klidně každý týden, takže asi jo.

Já jsem si každopádně self-hostnul selfoss a jsem spokojený, i nějaký patch jsem poslal, to je potřeba.

Globálně mi začíná vadit, že web je momentálně v rukou velkých společností, a to i pro případy, kdy to není nutné. RMS před tím varoval a už je to tady. Třeba takový facebook by klidně mohl fungovat distribuovaně a na základě otevřených protokolů - každý by si mohl nainstalovat svůj vlastní "facebook" server, tam by si cpal ty své fotky, přátele bychom mohli mít "lokálně" i na ostatních facebook serverech, synchronizovalo by se to třeba přes RSS apod... Něco takového bych napsal / podpořil určitě.

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

Hosťovať si Tiny Tiny RSS je jedna možnosť.

Ďalšie dostupné služby:
Feedly
BazQux (platený)
Digg Reader
AOL Reader
Niektorí používajú Twitter
FeedHQ (platený)
...
určite je ich viac toto sú len tie ktoré mám v rýchlosti poruke kedže mi ich ponúka čítačka na iPade.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.