CDR.cz - Vybráno z IT

Gboard aneb nová klávesnice pro iOS se zabudovaným vyhledávačem od Google

Gboard Ios 1
Google Keyboard, zkráceně Gboard, je nová klávesnice dostupná pro iOS, která přináší zabudovaný vyhledávač, GIFy, emotikony, swype a jiné.

Pokud vás už nebaví stále přepínat okna a kopírovat data z jednoho do druhého, abyste kolegovi mohli přeposlat informace, kde se nachází například daná restaurace schůzky, nebo rádi posíláte gify pro úplné vyjádření všech pocitů, pak pro vás máme dobrou zprávu.

Díky Gboard budete mít vše přístupné přímo v klávesnici, tedy vždy tam, kde hodláte psát (SMS, Mail, Messenger...). Ironií ovšem je, že je Gboard dostupný pouze pro uživatele jablečných zařízení, tedy pouze pro iOS.

Na druhou stranu, je to i vcelku logické. Google s klávesnicí Gboard pro Android nijak zvlášť spěchat nemusí, uživatele perfektně mapuje samotným systémem a svou předinstalovanou klávesnicí, kdežto na uživatele iOS dosáhne remarketingem jen v okamžiku, kdy vyhledávají přes jeho vyhledávač.

Gboard

České uživatele iOS však musíme zklamat, protože klávesnice Gboard je zatím dostupná omezeně pro americké uživatele s výhradní podporou angličtiny. Google samozřejmě pracuje na tom, aby se co nejdříve rozšířil i do ostatních regionů s podporou jejich jazyka. Ta je důležitá hlavně pro swype psaní či vyhledávání bodů zájmů v dané lokalitě. Dále také pro vyhledávání vhodných smajlíků či gifů, o kterých jsme mluvili už v úvodu.

Pokud byste však i vy chtěli klávesnici vyzkoušet už teď, můžete na svém zařízení změnit region pro iTunes. Zde vás však musíme varovat, že po změně regionu budete vyzváni k opětovnému zadání adresy, platebních údajů a tak dále. Navíc po opětovné změně regionu zpět vám aplikace zase zmizí, můžete ji používat tedy jen s nastaveným regionem US.

Tagy: 
Zdroje: 

1, 2, 3

Daniel Szkrobisz

Absolvent HŠML v Mariánských Lázních, který se víc než o gastronomii zajímá o IT a takové to domácí montování.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Gboard aneb nová klávesnice pro iOS se zabudovaným vyhledávačem od Google

Žádné komentáře.