CDR.cz - Vybráno z IT

Genius LuxePad: Tenká bezdrátová klávesnice pro váš tablet nebo chytrý telefon

Genius LuxePad - úvodní foto
Malá a tenká klávesnice od Genius je určena náročnějším pisálkům, kterým ta softwarová v jejich mobilním miláčkovi prostě nestačí. Je bezdrátová, připojuje se skrze Bluetooth, a podporuje takřka všechny operační systémy.

Když brouzdáme na internetu při cestování nebo večerním sezení na gauči, je dotykové ovládání tabletu či telefonu plně dostačující a krátké textové zprávy zvládneme napsat skrze softwarovou klávesnici na jeho displeji. Po zjištění počtu nevyřízených e-mailů se ale situace mění a nám mnohdy nezbyde nic jiného, než zasednout k počítači a poštu vyřídit na něm, jelikož psaní delších textů na malém displeji není přiznejme si moc pohodlné (nemluvě o takřka nulové zpětné odezvě). Řešením ale může být i přídavná bezdrátová klávesnice, se kterou už bude psaní efektivnější. Jednou z mnoha je i dnes představovaná klávesnice LuxePad od Geniusu.

Genius LuxePad - bok

Klávesnice je opravdu tenká a v nakloněné poloze ji podpírá zesílená brada horní hrany, která slouží zároveň i jako schránka pro dvě mikrotužkové baterie, jimiž je napájena a které jsou i součástí balení. V jejím spodu nechybí ani vypínací tlačítko pro chvíle, kdy klávesnici nepoužíváte.

V prodeji je klávesnice ve dvou provedeních lišících se podporou operačních systémů. První a zároveň i levnejší typ s označením LuxePad 9000 podporuje pouze operační systém iOS od Applu - využijete ji tedy spolu s telefonem iPhone či tabletem iPad – a kvůli tomu je vyráběna pouze v bílém plastu, aby takříkajíc ladila s vaším jablečným zařízením. Univerzální variantou je klávesnice LuxePad 9100, která podporuje jak operační systém iOS, tak i Windows či oblíbený Android od Googlu. Ta je dostupná pouze v černé verzi a je zhruba o stovku dražší.

Genius LuxePad - předek

Spolu se štíhlým tělem je klávesnice také poměrně malá a v porovnání s desetipalcovým iPadem přečnívá přes jeho hrany jen o několik málo centimentrů. Abych byl konkrétní, tloušťka výčnělku s bateriemi, tedy její nejširší části, je přesně 1,75 cm (u verze pro jablečná zařízení jen 1,5 cm). Na výšku a délku má pak klávesnice 26,5 x 12,9 cm. Pokud k tomu přidáme ještě nízkou hmotnost pod 300 gramů, je klávesnice celkem kompaktní a nebude až takový problém si ji s sebou přibalit i na cesty.

Genius LuxePad - pouzdro

Jak jsem již zmínil, balení klávesnice obsahuje dvě AAA baterie a také kožené pouzdro, které ji ochrání při manipulaci a zároveň může posloužit i jako stojánek pro vaši chytrou placku.
 

  LuxePad 9000 LuxePad 9100
Připojení Bluetooth Bluetooth
Podporované OS iOS 4 a vyšší iOS 4 a vyšší
Windows XP/Vista/7
Android 3.0 a vyšší
Funkční klávesy 9 kláves 7 kláves
Hmotnost 284 gramů 292 gramů
Rozměry 26,5 x 12,9 x 1,5 cm 26,4 x 12,8 x 1,75 cm

Nedostatkem možná může být absence dobíjecího akumulátoru přes USB konektor, podle slov výrobce má ale klávesnice nízkou spotřebu energie a mohla by tedy na jedny alkalické baterie vydržet relativně dlouhou dobu.

České obchody hlásí cenu kolem 730 korun za typ LuxePad 9000 pro zařízení Apple, univerzální varianta 9100 vyjde na zhruba 830 Kč včetně DPH.

Zdroje: 

Tisková zpráva

Petr Kodl (Google+)

Extrovertní perfekcionista, jehož snem je pochopení žen a jiných technologických záhad či vymožeností jednadvacátého století.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Genius LuxePad: Tenká bezdrátová klávesnice pro váš tablet nebo chytrý telefon

Úterý, 2 Červenec 2013 - 09:05 | Any Xav | Nechci bejt za rejpala, ale tyhle čupr trupr...

Zobrazit diskusi