CDR.cz - Vybráno z IT

Ghost of a Tale je rozkošné akční RPG se zvířátky místo krvelačných monster

Ghost Of A Tale 3
Tento týden zamířil do hratelného stavu titul, který kdysi oslnil řadu příznivců natolik, aby jej zafinancovali v crowdfundingové kampani na IndieGoGo. Jedná se o pozoruhodný titul, který si v současném mišmašu brutality zasluhuje pozornost.

V Ghost of a Tale nevystupují lidé, ohavná monstra a potoky krve, ale malý myšáček Tilo žijící ve světě zvířátek. Přesto se však setkáme s městy, profesemi a dalšími prostředky běžného fantasy života, pouze je vše stylizováno do přívětivějšího kabátku, který tak oslní už jen z videa.

Titul tak vystupuje ze současné řady, kdy tím největším lákadlem není rozčtvrtění vašich nepřátel, ale roztomilost na každém kroku. Očekávat můžete jinak běžné RPG prvky, jako vybavení zbrojí, konverzační systém, stealth přístup, úkoly a příběh. Tou největší zbraní je ovšem vizuální kabátek, který nejlépe demonstruje video výše.

Ghost Of A Tale 2Ghost Of A Tale 6Ghost Of A Tale 8

Titul prošel crowdfundingovou kampaní v roce 2013, kde se mu ovšem nedostalo příliš pozornosti, a tak odkráčel s pouhými 40 tisíci dolary. Hry si však všiml i Microsoft, který se rozhodl hru podpořit výměnou za Xbox One verzi. Vývoj her je ovšem drahá záležitost, a tak se vývojáři rozhodli jít s kůží předčasně na trh a pokud možno vydělat aktuálními prodeji na dodělání hry.

Ghost Of A Tale 1Ghost Of A Tale 9

Aktuálnímu stavu hry věří a doufají, že přinese vyjma finančních prostředků také zpětnou vazbu od hráčů, jak technického tak jiného ražení. V dostání je od pondělního večera na Steamu i GOG s velmi kladnými ohlasy. 

"Ghost of a Tale je hrou, která výborně zachycuje dobrodružství nikoliv ve stylu Conana, ale spíše Bilba Pytlíka," popisuje hru nejúspěšnější reference na GOGu. 

Tagy: 
Zdroje: 

Diskuse ke článku Ghost of a Tale je rozkošné akční RPG se zvířátky místo krvelačných monster

Čtvrtek, 28 Červenec 2016 - 08:04 | Kert | Myška běží s lucerničkou která se houpe po...
Středa, 27 Červenec 2016 - 17:09 | HKMaly | "Dobrodružství ve stylu Bilba Pytlíka...

Zobrazit diskusi