CDR.cz - Vybráno z IT

Google Play Music má internetové rádio pro streamování hudby zdarma

Google Play Music
Streamování hudby online je novou vlnou zájmu zákazníků, o kterou má smysl bojovat. Google spustil internetové rádio, kterým hodlá konkurovat Applu.

Odpověď na novou streamovací hudební službu Apple Music Radio na sebe nenechala dlouho čekat. Konkurenční firma Google doplnila svůj stávající projekt Play Music o vlastní internetové rádio, které nabídne bezplatný poslech hudby přerušovaný pouze reklamou, pokud si službu nepředplatíte.

Nová služba Google Play Music funguje jako internetové rádio v pravém slova smyslu. Uživatel totiž nepřehrává konkrétní písničky podle svého výběru, ale vybírá si pouze okruh v rámci zvolené stanice. Těch je na výběr celkem deset a najdete v nich například písničky, které vás budou doprovázet při cvičení, na party, při jízdě automobilem. Najdete zde také kategorii, která vás nabudí po probuzení nebo vás ukolébá před uložením ke spánku. Princip přehrávání hudby je stejný jako v aplikaci Songza, kde speciální tým odporníků za vás vybírá písničky vhodné přesně pro danou příležitost.

Google Music

Služba je aktuálně k dispozici pouze v Americe a je dostupná pouze přes webové stránky https://play.google.com/music. Brzy se má objevit také v mobilní aplikaci. Jak můžete vidět na webu, služba bude taktéž dostupná v České republice. Pro vyzkoušení bude nejprve zdarma po dobu 30 dnů s omezenou nabídkou písní, pro pokračování využívání služby bude nutné platit paušální poplatek 149 Kč měsíčně. Bohužel tlačítko pro zahájení zatím nefunguje a nikde ani není zmínka o datu zahájení, takže si ještě musíme počkat.

Předplatitelé Google Play Music získají přístup k více než 30 milionům skladeb na vyžádání bez reklam. Službu bude možné využívat jak na webu, tak ve smartphonech Android a iOS. Majitele iPhonů může potěšit možnost uploadu až 50 tisíc vlastních skladeb do iTunes. Skladby bude možné přeskakovat nebo si je stahovat do svého zařízení pro přehrávání offline. K příslušné písničce si můžete dokonce na pozadí pouštět hudební videoklip z Youtube nebo si vytvářet vlastní playlisty skladeb podle své nálady.

O "Olga Kolková" K

Redaktorka serveru CDR.cz

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Google Play Music má internetové rádio pro streamování hudby zdarma

Čtvrtek, 25 Červen 2015 - 14:29 | Anthavio | Je fajn ze Google zohlednuje kupni silu a v CR to...
Čtvrtek, 25 Červen 2015 - 13:37 | Zog Zogothowics | Kdybys nebyl hlupákem nestal by ses BTJ.
Čtvrtek, 25 Červen 2015 - 12:47 | BTJ | 10 liber? No to se fakt vyplati:o) By me zajimalo...
Čtvrtek, 25 Červen 2015 - 11:53 | Anthavio | Funguje i v UK - Try it for FREE for 30 days....
Čtvrtek, 25 Červen 2015 - 10:21 | BTJ | Kurnik, ten gugl se microsoftu boji jak cert...

Zobrazit diskusi