CDR.cz - Vybráno z IT

Gwint, zaklínačská konkurence Hearthstone, startuje otevřenou betu

Gwent 7
Ani po vydání věhlasného třetího Zaklínače značka neutichá. Jedním z velmi kladně přijatých herních prvků titulu byla karetní hra Gwint, které netrvalo dlouho, aby si vysloužila svůj vlastní standalone titul. Ten otevírá své brány již tento týden.

Karetních her, které by se svojí hratelností, komplexností a popularitou vyrovnaly celosvětovému fenoménu Magic: The Gathering, je pomálu. Přestože za poslední roky se mnoho značek pokoušelo expandovat na karetní trh (například The Elder Scrolls), povedlo se to jen malému okruhu vývojářů.


Gwent 4Gwent 1

Aktuálním králem žánru v rámci videoher je bezpochyby Hearthstone, který v pravidelných intervalech dostává stále nová rozšíření. Karetní hra Gwint za sebou nese ovšem také velmi silnou značku, která zejména v posledních letech vyrostla do globálních rozměrů.

Gwint se součástí třetího Zaklínače nestal jen v digitální podobě. Hrací balíčky byly součástí sběratelských edic a umožňovaly plnohodnotná klání. U nás se rovněž pořádala pravidelná setkání, kde příznivci Gwintu provozovali vlastní turnaje.

Gwent Beta 1Gwent Beta 2

Na loňské E3 2016 byl ohlášen samostatný titul, který karetní hru převede do plnohodnotného multiplayerového titulu. V posledních měsících se uzavřeného testování mohlo zúčastnit jen omezené množství lidí. Ve středu 24. května se situace změní a karetní Gwint otevře své brány každému, kdo si bude chtít hru zkusit.

Stejné jméno, dvě verze

Všichni příznivci původního Gwintu by však měli vědět, že se přepracování od svého originálu velmi vzdálilo. Přestože myšlenka a koncept hry byly zachovány, přibylo velké množství mechanik a naopak některé byly vyškrtnuty – pravděpodobně se ukázaly být ve hře více hráčů problematické, zejména legendární karty.

Účastníci otevřené bety budou po vydání odměněni balíčkem karet jako poděkování. Veškeré transakce, provedené během testování, budou po vydání hry adekvátně vykompenzovány (opět balíčky baret).

Plná verze slibuje do budoucna příběhovou kampaň ze světa Zaklínače. Momentálně se však vývojáři zaměřují výhradně na kvalitní multiplayerový zážitek.

Tagy: 
Zdroje: 

Diskuse ke článku Gwint, zaklínačská konkurence Hearthstone, startuje otevřenou betu

Čtvrtek, 25 Květen 2017 - 21:02 | Psycho Mantis | Volba traileru ke článku nic moc. Na "...

Zobrazit diskusi