CDR.cz - Vybráno z IT

Hodinky spolehlivé jako švýcarský armádní nůž? Zvládnou i přejetí tankem

Připravené na všechno! Toto Švýcaři prohlašují o svých nejnovějších armádních hodinkách. Victorinox Swiss Army představil svou novou kolekci hodinek na letošním veletrhu Baselword ve Švýcarsku.

Společnost se dušuje, že tyto hodinky prodělaly sérii 130 speciálně navržených crash testů a přečkaly je bez viditelné úhony. Jestliže vyhledáváte různé extrémní situace, možná by mohly zaujmout i vás.

Společnost Victorinox má už dlouholetou tradici. Byla založena roku 1884 a o 7 let později začala prodávat švýcarské armádní nože. Po bezmála sto letech své existence se vrhla v roce 1989 i na výrobu švýcarských armádních hodinek. Hodinky, o kterých se dnes budeme bavit, dostaly název Inox. Toto slovo je vlastně přebráno z francouzského slova acier inoxydable, což v překladu znamená nerezová ocel. A právě nerezová ocel stála za oblibou dnes již kultovního švýcarského armádního nože. V případě armádních hodinek má značka Inox označovat extrémní výdrž.

Hodinky Inox prodělaly s precizností Švýcarům vlastní celkem 130 testů odolnosti. Z toho 30 prý bylo speciálně navrženo tak, aby dokázaly, že hodinky jsou skutečně těžko zničitelné. Vydrží pád z 10 metrové výšky na betonový povrch, můžete po nich sem a tam jezdit 65tunovým tankem (i když nositel hodinek toto jistojistě nepřežije), dát je vyprat na dvě hodiny do pračky nebo obdobný čas s nimi strávit v silné písečné bouři.

Hodinky by měly zůstat vodotěsné až do hloubky 200 metrů a vydržet působení teplot v rozmezí od -51 °C do +71 °C, zrychlení a zpomalení zvládnou až do 12G. Nadále jsou vybaveny safírovým sklem odolným proti poškrábání s antireflexní vrstvou. Jsou zpevněny odnímatelným ochranným krytem zhotoveným z nylonu a silikonu.

Ano, nejsou to sice ty chytré hodinky, o kterých si tu povídáme velmi často, ale ukáží vám zaručeně přesně to, co od hodinek očekáváte. Kolik je hodin. :)

Victorinox Inox by měly být k dispozici od září tohoto roku, ve třech barevných variantách (černá, zelená a modrá + příslušné barevné pásky) za dosud nezveřejněnou cenu.

Tagy: 
Zdroje: 

1, 2

Petr "Ereb" Vašíček

Redaktor CDR/DIIT píšící o všem, co souvisí s autorským právem, světem robotiky, stále záhadným vesmírem a technickými novinkami v oblasti vojenství. Cizí mu není ani svět videoher - rád s nostalgií vzpomíná na staré herní konzole a herní pecky, kvůli nimž už dnes člověk musí sáhnout po DOSBoxu.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Hodinky spolehlivé jako švýcarský armádní nůž? Zvládnou i přejetí tankem

Čtvrtek, 3 Duben 2014 - 11:41 | randomofamber | :-D První co mě napadlo, když jsem viděl ten...
Středa, 2 Duben 2014 - 15:47 | Tom | prejeti tankem rikate? hmm tak na hline proc ne...
Středa, 2 Duben 2014 - 14:39 | Trebus | Pěkně opsaný reklamní leták. Ale aby autor...
Středa, 2 Duben 2014 - 13:56 | x x | Myslíš tým mobil, ktorý slúži na to, čo od neho...
Středa, 2 Duben 2014 - 11:51 | Tom Miki | Nechtěli by místo hodinek spíše udělat takový...

Zobrazit diskusi