CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k HoloLens do tisícovky? ZapBox je levný headset s augmentovanou realitou

Lol, takze s hololens, kde jsou videt defacto hologramy v normalnim svete, to nema vubec nic spolecneho. Tohle je spis ten cardboar, kde vidite pouze a jenom shit obraz z shit telefonu, obrovsky lag, musite jeste rozmistit nejake znacky .... jestli to chapu dobre, je to takove mizernejsi a pouze softwarove google tango ..... vubec me nenapada, k cemu by to mohlo byt. Zajimavy (rozhodne ne wow) faktor to muze mit prvni dve minuty ..... takze i za 30$ drahe. Kdo chce opici, musi mit na banany, takze si bud nasetri 3k USD za developer kit nebo pocka na finalni vydani, kde to bude stat cca 300USD. Nic jineho nezbyva (teda krom toho, pokud to cinani nekde kvalitne neobslehnou nez se idioti z microsoftu rozhodnou to vydat:o) .... zapbox mi pripomina anglicaka .... k cemu bych si kupoval anglicaka, kdyz bych stejne musel jezdit do prace sockou:o)))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hololens so zornym polom ani nie 90° nie je tiez ziadna vyhra.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Uvidime az vyjde, ja bych to chtel.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Takže první augmentovaná realita s kterou jsem měl vlastně tu čest , byl obraz z kamery ke kterému se přidávaly v reálném čase efekty ve formě pokrývek hlavy, brýlí atd ...
Tohle bohužel není nic jiného a největší slabinu vidím právě v těch orientačních značkách všude okolo , přitom i na běžné webkameře stačilo mít kontrastní předmět a software už dokázal rozpoznat minimálně tyto body (principielně stejně fungují svítící Move ovladače na PS3/PS4 )
No nechci být moc prudný , ale co že vlastně má být na tomhle tak unikátního , že spustili kickstarter ?
Nic z toho co by měl ZAPBox mít není originální ani jedinečné ... "ovladače" a šablony půjdou udělat z kusu papíru , cardboard a předsádku seženete za pakatel ... takže potřebují přispět na software či zaplatit marketing ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zjara přijdou Hololens od partnerů Microsoftu, některé i za 250 dolarů, tedy u nás za šest tisícovek. O hardware bych se nebál. Spíš jsem zvědav, jestli bude nějaký důvod to kupovat, tedy obsah.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Já bych jim dal šanci, když už nic jiného, tak se může ukázat že je to třeba špatná cesta a tu je také potřeba prošlápnout.
Kdo ví, třeba na to jednou někdo naváže, nebo dojde k dramatickému zlepšení díky lepšímu HW.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.