CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Hrozí vám nakažení koronavirem při kontaktu s balíčkem z Číny podle WHO?

Takže když číňan flusne do balíčku, hermeticky baliček uzavře, virus 14 denní cestu do evropy nepřežije? Můžete přiložit odkaz na tu studii WHO? Není mi jasné, jak mohli stihnout za tak krátkou dobu tu studii provést.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Kdyby vám náš článek nestačil, tak stejnou informaci naleznete i v distribuovaných letácích, které Česká pošta tento týden doručuje do všech schránek :-) viz: https://denikn.cz/minuta/310021/

Případně tady máte info od Ministerstva zdravotnictví:
https://www.mzcr.cz/dokumenty/sireni-nepravdivych-a-poplasnych-zprav-v-s...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nová studie možná nemusí být nutně zapotřebí, pokud již mají data pro SARS-CoV z roku 2003, protože SARS-CoV-2 by měl být velmi blízký příbuzný. Dá se tedy očekávat, že v tomto směru se bude chovat prakticky stejně.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Naopak z aliexpresu (Ciny) ted zasilky chodi v rychle. Vetsina veci prijde cca za 14 dni.

Nicmene balicek poslany z okolnich statu nebo uvnitr CR, tak virus obsahovat muze.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

pokud "někdo kdo je nakažený kýchne nebo flusne do balíčku " a pošle vam ho ! a virus bude mít dostatek živné pudy tak mate šanci se nakazit ! taková je realita !
ale že by jste se běžně nakazil z baličku který přijed z číny nehrozí ! virus se nemá jak udržet aby přežil ! ale dicky zaleží na odolnosti viru ,dicky taky zaleží na typu a konstrukci viru a jeho vlastnostech atd ,
např takovy tetanus ten se udrží v hlíně roky , nebo žloutenka se na jehle udrží při 0c 14 dni
ale virus HIV se udrží jen 48 hodin max při 0c toje tak pro zajimavost
ale nakažení z běžného baličku který přijde z činy opradu nehrozí !
samozřejmně pokdu někdo pošle virus ve skumavce a vy ji doma otevřete tak se nejspiše nakazíte :))) ale to by asi udělalo jen totální pako !!! něco takového otevirat

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

"a virus bude mít dostatek živné pudy "
Ehm živnou půdou viru je živý tvor/jeho buńky, například člověka, tohle není bakterie ...
A tetanus NENÍ virus....
Jinak virus nedokáže mimo hostitele dlouho přežít, těch 30 dní co to sem jde ani omylem.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Něčí organismus potřebuje k rozmnožování, sám se množit neumí, ale k přežití mu stačí vhodná teplota, vlhkost a nějaké ty proteiny, které jsou ve všech tělních tekutinách. Stačí ho prsknout na nesavý povrch a vydrží dlouho. Zrovna koronaviry vydrží i ten měsíc infekční: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2863430/

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jinak jako proč to řeším, cca jednou do roka mi z Číny přijde hygienicky závadný balíček. Např. USB cdrom, která zřejmě pochází z vytopeného skladu, při sušení jim to zplesnivělo. Plíseň sice nebyla nikde vidět, nicméně byla cítit.

Všechna vyjádření ministerstva zdravotnictví je třeba brát s rezervou. Viz třeba jejich vyjádření o laboratoři Tilia a Soně Pekové. Já to chápu tak, že na povrchu balíčku virus nepřežije. Pokud ale přežije ve zkumavce, je dost možné, že přežije i uzavřeném balíčku.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

tak už je ty kecu ministerstvé ohledně laboratoří které mužou testovat tedy ty "spravné se správným myšlenim " jinak nevidím duvod proč ma ministerstvo problem z tím že by se člověk nechal testovat jinde ! za svoje prachy jim potem ho*no !!! a nebo je to celé jinak ! a jen se bojí že by něco někdo mohl oběvit při testovaní viru :))) a pak by nedržel hubu !
pokud se nepletu tak ministr zdravotnictví je Hamáček ? už je to jméno ve mně evokuje paceman hru (nebo jak se jmenovala)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak plesnivý zboží mi fakt s číny za xx let a mraky zásilek ještě nedošlo...
Uzavřený balíček nijak extra nepomáhá viru v přežití, on není stavěný na to aby přežil mimo hostitele... I v tom obalu je jen vzduch navíc ještě obvykle se silikonem aby tam neměl vlhkost.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

trochu se pleteš pokud bude v zasilce mrmel hezky velký a chutny , tak klidně virus muže přežít , pokud budou vhodné podminky vlhkost a teplota , ale pokud bych bral umysl šiřít virus tak vhodny živný roztok nebo gel , ale nepočítam že by činaní chtěly šířít takhle umyslně najky virus

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

U nich by mimochodem, za něco takového, totiž nenásledoval jen fešácký kriminál...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

To je sice hezký, že číňánek skončí v kriminále nebo ještě hůř, mně nebo mým blízkým to ale nebude moc platné, že?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tak doufám že podle stejné logiky ani nejíš nic co si sám doma na tajné záhrádce uprostřed lesů nevypěstuješ, co kdyby ti nějakej dobrák otrávil chleba nebo plivnul s virem do piva ....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

no nevím kriminal spíše ho rovnou odstřeli ! na cestě ! ani bych se tomu nedivil ! a navíc činaní nemaji mentalitu čechu ! ani pražáku aby musely někomu zavidět nebo někomu škodit !

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.