CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k TIP: Huawei Ascend Y550 - výkonný smartphone s LTE i NFC jen za 3600 Kč

Huawei Y550 se povedl a může za velmi dobrou startovací cenu nahradit váš dosluhují smart nebo klasický telefon. LTE je rozhodně plus.

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Akorát sem nepochopil, co je na huhlavej Ascend Y550 výkonného. Vždyť je vořezanej až na kost, parametry odpovídají minimálním HW nárokům Androida 4.4, k tomu baterka pouhých 2000 mAh.

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

Xiaomi REdmi sna dpredavaji za tu samu cenu.
NFC a LTE je v dane cenove kategorii zbytecny luxus.

+1
-34
-1
Je komentář přínosný?

Telefon bez LTE bych v dnešní době už naopak vůbec nekupoval. Drtivá většina našeho území bude do roka pokryta v režimu 2G + LTE. Takže kdo používá internet a pohybuje se i jinde než ve městě, je to v podstatě nutnost.

+1
-39
-1
Je komentář přínosný?

Zrovna v CR bych byl s plnym pokrytim LTE opatrny, viz jak vypada 3G a mnohdy i EDGE.

+1
+27
-1
Je komentář přínosný?

Takhle přímo bych tonepojal. Je spousta lidí, kteří se bez LTE obejdou, navíc nebude všude. Nicméně pokud si mám vybrat mezi dvěma telefony s podobnou výbavou za rozumnou cenu a jeden má navíc LTE, pak bych ho logicky upřednostnil.

+1
+20
-1
Je komentář přínosný?

LTE je velké plus, bohužel naprosto zásadní mínus jsou 4GB, pokud tedy telefon neumožňuje nastavit výchozí umístění aplikací na paměťovou kartu. Jinak se 4GB budete prostě v jednom kuse bojovat s místem a ani si nenainstalujete vše, co potřebujete. A ještě rád vyměníte LTE za něco s 8GB.
S 8GB by to nemělo pro běžné použití chybu.

+1
+22
-1
Je komentář přínosný?

Ak Huawei neroby zasadne rozdiely medzi telefónmi, tak P6 aj P7 maju moznost aplikacie prehodit na SD kartu. Predokladam, ze tu to bude rovnake.

Huawei rozhranie nie je pre zaciatocnikov? Preco si to autor clanku mysli?

+1
+21
-1
Je komentář přínosný?

To ale stejně nestačí. Nevím teda jak zrovna u Huawei, ale ne všechny aplikace přesunout jdou, nějaká data se tam stejně ukládají - z osobní zkušenosti s jiným 4 GB telefonem s přesouváním aplikací - neustále plno. Třeba Chrome se musel odinstalovat, pak už problémů s místem ubylo.
Navíc rychlá SD karta pro provoz aplikací zvýší cenu. 8 GB by mělo být u nově uváděných, i levných, telefonů standard, je to úspora pro uživatele na nepravém místě. Výrobce ale částečně chápu, uživatelé o tom buď vůbec neví, nebo to neřeší - telefon má přece slot na kartu. Nebo na něm opravdu jen píšou SMS a moc aplikací tam nemají :)

+1
+34
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.