CDR.cz - Vybráno z IT

Nová vlajková loď Huawei Mate 8 přináší osmijádro Kirin 950 a dorazí už v únoru

Mate 8
Čínský prodejce chytrých telefonů Huawei představil na právě probíhajícím veletrhu CES 2016 novou vlajkovou loď Huawei Mate 8. Šestipalcový obr s mnoha vychytávkami se brzy objeví na českém trhu za překvapivě nižší cenu, než se původně předpokládalo.

Smartphone na první pohled zaujme štíhlým kovovým tělem a špičkovou výbavou uvnitř. Jedná se o vůbec první zařízení s výkonným osmijádrovým procesorem Huawei Kirin 950 (4x 2,3 GHz + 4x 1,8 GHz), kterému sekundují 3 GB RAM a 32GB vnitřní úložiště. Paměť je možné rozšířit díky podpoře paměťových karet microSD.

Huawei Mate 8

Ladné křivky Mate 8 objímají 6" IPS NEO LCD displej s FullHD rozlišením, jenž zaujímá 83 % přední strany telefonu. Zařízení běží na operačním systému Android 6.0 Marshmallow s nadstavbou EMUI 4.0, jeho rozměry jsou 157,1 x 80,6 x 7,9 milimetrů a hmotnost činí 185 gramů. Mezi další specifikace můžeme zahrnout 16MPix zadní fotoaparát s dvojtónovým LED bleskem, 8MPix přední kamerku, technologie Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, Bluetooth 4.2, BLE, USB 2.0, NFC, GLONASS, AGPS a mnoho různých senzorů - světelný senzor, kompas, gyroskop, gravitační senzor, HALL, proximity senzor.

Huawei Mate 8 Inside

Nová vlajková loď značky Huawei, kterou pohání 4000mAh baterie, je samozřejmě obdařena také dalšími inovativními vymoženostmi, které jí dodávají patřičný lesk. Uživatelé jistě ocení snímač otisků prstů s pokročilým zabezpečením, rychlé nabíjení, automatickou defragmentaci, režim split-screen pro pokročilý multitasking nebo technologii Super Hands-Free 3.0 pro možnost bezdrátové komunikace až do vzdálenosti tří metrů. Praktická je rovněž redukce okolního ruchu či funkce všesměrového záznamu zvuku se směrovým přehráváním.

Huawei Mate 8 se začne v českých končinách prodávat nejdříve na konci února 2016 za doporučenou cenu 15 590 korun. K dispozici budou dvě barevná provedení - stříbrné a šedé.

Huawei Watch JewelHuawei Watch Elegant

Společnost Huawei mimo jiné představila i novou elegantní edici chytrých hodinek pro ženy. Huawei Watch vznikly ve spolupráci s firmou Swarovski, jejíž 68 zirkonů hodinky zdobí. Dostupné budou dvě varianty chytrých hodinek z nerezové oceli a pozlacené růžovým zlatem - Jewel a Elega.

Zdroje: 

TZ Huawei

O "Olga Kolková" K

Redaktorka serveru CDR.cz

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Nová vlajková loď Huawei Mate 8 přináší osmijádro Kirin 950 a dorazí už v únoru

Žádné komentáře.