CDR.cz - Vybráno z IT

Huawei připravuje skládací telefon. Funkční prototyp už má

Technologické společnosti se v poslední době předhánějí v přesvědčování stávajících i potenciálních zákazníků o tom, že v oblasti smartphonů stále ještě je co vymýšlet. Společnost Huawei plánuje příští rok uvést skládací telefon.

Koncept skládacího smartphonu již nějakou dobu není žádným unikátem. V říjnu letošního roku s ním přišla například společnost ZTE. Její Axon M disponuje dvěma 5,2-palcovými displeji, které v rozloženém stavu tvoří jednotný 2160 x 1920-pixelový displej, na obdobném modelu pracuje i Samsung. Zálusk na skládací telefony si dělá do budoucna i společnost Apple.

Generální ředitel společnosti Huawei Richard Yu uvedl v rozhovoru pro magazín CNET, že Huawei disponuje funkčním prototypem skládacího telefonu, jehož displej se skládá rovněž ze dvou částí. Yu prohlásil, že se společnost pokouší eliminovat prostor mezi oběma displeji, není ale jasné, zda to znamená, že Huawei reálně pracuje na jednom kusu flexibilního displeje.

„Máme dvě obrazovky. Ale pořád (mezi nimi) máme i malou mezeru. To není dobré, a měli bychom se jí zbavit,“ cituje Yua server Android Authority. „Zcela určitě je překonáme. Je to naše poslání. Možná nejsem skromný, ale… nikdo nás nezastaví.“

V průběhu poslední dekády zaznamenaly smartphony jen minimální změny, co se vzhledu týče. Současné telefony ale vypadají většinou nesporně lépe, než jejich předchůdci. Je kladen větší důraz na lehkost a kompaktnost telefonu, redukují se rámečky okolo displeje i nadbytečná tlačítka.

Diskuse ke článku Huawei připravuje skládací telefon. Funkční prototyp už má

Žádné komentáře.