CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Hostesky aneb souboj v kráse: Huawei versus Samsung

no nevim, max na samsung-slecna003 ta vpravo ma pekny usmev, ale na cesky krev a mliko zadna nema :))

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Pravdu máte pane. (S obojím.)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Na obrázku s peknou slecnou 002 je Huawei ASCEN P1 - nie je to ascenD? :O

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Je, jste všímavý. Déčko se někam ztratilo. :$ Přiznám se, že jsem si toho teda vůbec nevšiml, ta P1 tam byla totiž vícekrát takto vystavená a podle fotografií, co se dívám, to všude měli správně. Zde se jim to nějak záhadně nepovedlo asi přilepit... (A nebo jste odkryl nový model, který měl zůstat utajen.)

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

ty punčové řezy jsou luxusní

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Byly... :( Moc dobré. :-)

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Osobne bych rekl, ze ani jedna firma tam nema zadnou extra zajimavou holku (nemyslim to nejak urazlive, holky jsou to pekne, ale tak proste nic extra:-))
Rekl bych, ze by je vsechny strcila hrave do kapsy jedna nejmenovana "sefova" jednoho nejmenovaneho serveru.... :-) (A za tim si stojim:-))

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

No koukat se na to sice dá, ale normální průměr. Tohle opravdu stojí za článek?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ťamťuuuuung!

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Pozor, tzv. booth babes je teraz dost citlive tema. Otazky ze "preco je v IT tak malo zien" mozete smerovat na tych ktori nevedia ako by zaujali svojim vyrobkom - tak siahnu po starom osvedcenom sex predava, co degraduje zenu len do polohy sexualneho objektu na zvysenie predaja. Zena v stanku - nech by bola akokolvek fundovana a ten produkt aj vyvinula - je automaticky pokladana za objekt k prezentacii, prehliadnuta a navstevnici automaticky hladaju muza s ktorym sa "seriozne porozpravaju".

Asusovska sutaz aby sa dievcata prihlasovali a ludia hlasovali o najkrajsiu booth babe sa stretla s obrovskym odporom na FB a Asus sa oficialne za to ospravedlnil.

Konferencie a cony zacinaju od toho upustat. V Cine booth babes zakazali. Na PAXe uz neboli, na E3 nebudu.

(Nic proti skutocnym hosteskam ktore sa staraju o hosti, a respekt k zenam ktore su v stanku preto aby prezentovali produkt svojimi vedomostami.)

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Aby som podtrhla bottom line - je trosku smutne ze magazin ktori sa venuje IT na serioznej urovni urobi cely clanok nie o porovnavani prezentovanych produktov - ale o tom ze ktora zena je v stankoch najkrajsia. Chapem muzsku potrebu pozerat sa na pekne dievky, ale toto je trosku ... necitlive. Tymto nicomu nepomozete.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Ackoliv dozajiste je pravda, ze prodavat cokoliv skrze nastrcenou peknou zenskou je pomerne neperspektivni, tak na druhou stranu se musim zastat zdejsi redakce.
Napsal bych to asi takto : Bezte s nejakou citlivosti a korektnosti a podobnejma ...... do ..... :-))
Clovek aby se dneska bal otevrit noviny, aby na nej hned na zacatku nevyskocila nejaka korektnost....
Nastesti na netu jeste existuji ostruvky "normalnosti", kam tahle debilni moda nedorazila :-)

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Tu nejde o korektnost (cokolvek si pod tym predstavis) - pochvalit pekne dievca je jedna vec, ale druha vec je postavit cely clanok len na porovnavani hostesiek. To je trosku ucelove, a firmy su nepochybne radi ze im na to redakcie skocili a pisu o nich - sice nie o produktoch ale to je jedno.

Na konferenciach ma navstevnik karticku s RFID cipom alebo ciarovym kodom, kde su jeho udaje. Ked pride k nejakemu stanku a zaujima sa o produkt, "pipne" si tu karticku a bude dostavat informacie o produkte alebo ho kontaktuje sales. Booth Babes sa pouzivaju na to aby si co najviac navstevnikov piplo tu karticku - nie preto ze maju zaujem o dany produkt, ale preto ze tam stoji rozkosna slecna ktora sice vie prd o tom co sa tam prezentuje, ale jej jedinou ulohou je napipat co najviac karticiek kedze je podla toho platena. Firma sa potom chvali aky bol zaujem o ten produkt. Nanestastie na tie konferencie chodia v podstate len muzi takze to zabera. Marketing najhrubsieho zrna - sex predava.

Ako k tomu pride produktova menezerka, ci uz atraktivna alebo menej, ktora stoji v stanku ale kazdy ju automaticky ignoruje a ide za jej kolegom? Ved ona je len hlupa hosteska a nic o tom produkte nemoze vediet. Co si ma clovek mysliet o firme ktora ma na webstranke hlasku o "equal opportunities", o kus vedla robi prednasku na tema ako chce pritiahnut zeny do IT - a vo vlastnom stanku zamestnava 4 polonahe modelky? Nie je to pokrytectvo a s.anie si do vlastnej huby zo strany muzov v IT?

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Podle me je neskutecne pokrytecke, kdyz zenska tvrdi, ze chlapi jsou spatni proto, ze berou zenske pouze jako sexualni symboly...v okamziku, kdy se tam DOBROVOLNE produciruji zenske a snazi se ze sebe udelat....sexualni symboly.
Ty chlapi to delaji proto, ze jim tak veli prirozenost...Ty zenske to delaji za prachy. Coz mi prijde MNOHEM horsi. Fakt obecne se mi libi, jak zensky nadavaj na to, jak jsou chlapi prasata, ze lezou za kurvama...ale ze ty kurvy jsou zenske, a kdyby ty zenske ty kurvy nedelaly, tak by chlapi nemeli kam lezt, tak to uz je asi moooc slozita uvaha...

Osobne ovsem neresim ani to, ani to druhe. Je mi jedno, kolik za to ty zenske dostanou penez, a jestli s nekym kvuli tomu spej, ci nespej (z dobre informovanych zdroju vim, ze napriklad v automobilovem sportu se tam ty "hostesky" casto cpou samy a klidne skoro zadarmo, jen kdyz se po zavode muzou nalepit na nejake zavodniky a nechat se jima osukat). Je mi to jedno, je to kazdeho vec. Stejne tak je vec kazdeho, jestli pujde k nejakemu stanku jen proto, ze tam stoji kozata blondyna...A je vec kazdeho, co si o kom bude myslet, a jestli si bude o nejake spickove odbornici myslet, ze je to krava blba. Je mi to jedno - primarne to je problem te firmy, ktera mozna mohla udelat obchod, a neudelala ho. Me je to vcelku jedno, pokud ta firma neni moje. Pokud by byla, nelakal bych zakazniky na kozaty blondyny....

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Účelové na článku není vůbec nic - napsal jsem jej pro zpestření běžného, takřka až rutinního obsahu. I na produkty samozřejmě dojde - materiály již akčně zpracovávám a budu postupně uvolňovat. Nebojte se, nesklouzneme do jiných vod. :-)

Poprosil bych jen - zdržte se zbytečných vulgarismů, není to přeci nutné. Také si myslím, že není správné strkat všechna děvčata do jednoho pytle; v přítomném sále, ať už tedy Samsung či Huawei, měl svůj personál perfektně vyškolen a přítomné slečny byly velmi dobře informované. Mohu potvrdit. Na všetečné otázky odpovídaly bez okolků (mimochodem velmi dobrá angličtina u všech mnou oslovených děvčat), a pokud snad nevěděly nějaké přesné technické záležitosti, pak přišel na řadu zástupce (ano muž) dotyčné firmy.

Tahle situace se mi IMHO stala pouze jednou, a to jen kvůli tomu, že jsem chtěl vědět, kdy přesně se produkt dostane do prodeje a zda ten prodej je myšlen celosvětově či pouze pro daný region. Paradoxně na otázky typu zdali se jedná o kapacitní displej či ne, a jaké jsou podstatné rozdíly mezi modelem A a B, nečinil sebemenší problém. Osobně si myslím, že je i vizitkou firem své reprezentanty nejen ukazovat, ale i kvalitně vyškolit. Doby "polonahých slečen" jsou doufám pryč, a nebo jen na veletrzích, které mají pofidérní úroveň. Za sebe si myslím, že není objektivní odsoudit někoho, koho neznám, s kým jsem nemluvil. Článek jsem nepostavil na sexistickém pojetí ženy, ale na prvním dojmu z ní. A to je rozdíl...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ještě jsem si teda na žádné takové akci nevšiml, že by měl někdo problém rozeznat hostesku od obchodnice/manažerky. Obvykle těm druhým totiž není 18 a neproducírují se v reklamních šatičkách....
A ty holky jsou tam proto, že většina zájemců z řad publika jsou muži, kdyby to byly ženy tak ve stánku bude pobíhat hafo mladíků...
Samozřejmě že je to nefér, stejně jako reklamy na rodiče s malými dětmi atd. ale těžko s tím něco naděláme.
Výjimkou jsou různé nesmyslnosti čistě pro ženy, kdy si nedovedu "rozumně" představit jak mladík propaguje něco jako rtěnku... (já mám teda představivost slušnou, ale to by pak nebylo moc pro většinu že :0) )

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

To jste mi připomněl hentento:
http://www.youtube.com/watch?v=tTokqeL7sOU :)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

S aasthou plne souhlasim. Az na to, ze podle mne je jeji prispevek pod spatnym clankem.
Ze zobrazenych modelek neni ani jedna nikterak vyzyvave oblecena, zadny vystrih, zadne odhalene maso. Pokud nekoho tyto fotografie pohorsuji, pak uz nezbyva nez navlect na hostesky hidzab a burku.
Jinak mi podobne clanky s obrazky hostesek prijdou zbytecne (kdyz se clovek v lete rozhledne na ulici, je to kolikrat lepsi pokoukani), daleko vice mne zaujala informace o tom, ze ty hostesky maji opravdu znalosti a jsou schopny diskutovat o vystavenych produktech na urovni - na to tema bych klidne privital i samostatnou reportaz.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Hm to sa ospravedlnujem, nejedna sa o to aby niekto chodil v burke. Fotky vobec nie su pohorsujuce. Pekna zena je pekna zena nech uz ma cokolvek na sebe. Skor ten clanok ako taky, ked uz mal autor z nich dobry pocit ako pise v prispevku vyssie, mal to napisat a ohodnotit v tom clanku a pozdvihnut ze sa firmy zachovali profesionalne - a to nezalezi na tom ci by tam boli zeny, muzi alebo chobotnice. Davat hlasovat kto ma krajsie hostesky je proste ... neviem. Ti ludia co hlasuju tam neboli a zase je to len jednostranny aspekt. Mozno to naozaj nebol dobry clanok na rozprudenie debaty o tychto veciach.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.