CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Sestavujeme ideální chytré hodinky: Jak si je představujeme a co by měly umět?

No osobně bych se za reproduktor v chytrých hodinkách přimlouval. Využili by ho nevidomí uživatelé, kterým by hodinky mohly oznamovat to, co je na displeji. Dnešní hardware je více než dostatečný k instalaci rozumné hlasové syntézy a odečítače obrazovky.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Co se týče mě, tak já bych seznam upravil následovně:

1. Skoro bych radši, kdyby ty hodinky byly samostatný telefon a fungovalo s nimi handsfree...
2. Podpora více OS je mi naopak celkem ukradená, pokud budou podporovat ten můj, pak je mi úplně jedno jestli podporují i nějaké jiné ;-).
8. Výdrž jeden týden mi pořád přijde fakt málo... alespoň měsíc...

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Výdrž měsíc? Blbé hodinky na jednu baterii vydrží řádově rok a dělají přesně to, co hodinky dělat mají - ukazují čas ;-).

Nicméně to je jen řečnické rýpnutí. Chytré hodinky jsou něco, co se mi zcela určitě vyhne, protože zatímco třeba smartphone bych si asi pořídil, protože telefon potřebuju, tak hodinky nepoužívám od té doby, co mi je nahradil telefon. Což už je takovou dobu, že to ani nespočítám. Hodinky tedy nemám a nebudu mít. Jakékoli, blbé nebo chytré. Žádné.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Tak to bych si dovolil odporovat. Moje minulé hodinky jsem nosil nějakých 10 let a co si pamatuji, tak baterku jsem v nich měnil jednou, max dvakrát. Takže co se mě týče, rok je fakt mimo :).

A ohledně nahrazení hodinek mobilem... já si právě nedávno ověřil, když jsem musel nějakou dobu fungovat bez hodinek, že mi fakt chybí. Několikrát za den, když jsem chtěl zjistit kolik je hodin, jsem se reflexivně podíval na ruku a zjišťoval, že z chlupů na zápěstí aktuální čas fakt nevyčtu ;-). A vyndavat kvůli času mobil je podle mě strašnej opruz.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Souhlasim, kdyz clovek potrebuje rychle zjistit cas, tak lovit mobil v kapse, zapinat displej a zase ho zandavat je neskutecny opruz. Nejhorsi jsou takove ty stavy, kdy clovek koukne na cas, a za 2 sekundy uz nevi kolik ze to vlastne je, takze se musi podivat znova. Ale je pravdepodobne, ze lidi bez hodinek nejsou zvykli se na cas tak casto koukat, protoze nemaji tu prakticnost hodinek zazitou, tudiz jim ten mobil az tak nevadi, zatimco hodinkari jsou zvykli, ze kdykoliv chteji tak maji cas temer doslova na dlani.

Za sebe bych doplnil clanek a to podminkou sikovneho nabijeni... tyden vydrze by se dal prezit, ale muset hodinky neustale nekam pripojovat by byla hrozna otrava. Takze bych dodal podminku bezdratoveho nabijeni, aby clovek prisel domu a hodinky proste jen odlozil a ty se mezitim nabily. Kdyz jsem doma, tak hodinky nenosim a prakticky je vubec nepotrebuju... takze by nevadilo je mit nekde v misce odlozene, kde by se nabijeli. Clovek kdyz je doma tak taky nenosi u sebe klice a nestara se o ne (jestli jsou nabite, apod.)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Já to bral pesimisticky, ten rok ;) Drahá polovička má doma jedny křápy nalezené na ulici, používá je „v desktopovém módu“ (tzn. trvale leží na stole na stojánku) a tam se dává baterka tak jednou za rok, možná dva. Jsou to hodinky s ručičkami, ale poháněné knoflíčkem (nenatahují se).

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak. Od té doby co mám mobil už nenosím hodinky. A rozhodně si nehodlám kupovat i kdyby byly chytré - řekl bych předražený krám na nic. Jedině, že by dokázaly nahradit mobil úplně, ale to asi jen tak brzo nebude. Raději bych ty peníze za takovéto hodinky co nenahradí mobil zainvestoval do kvalitnějšího mobilu :-)

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

vlastnil som prve smart hodinky na trhu Sony Ericson Live View a dokazali ma dokonale odradit od akehokolvek podobneho produktu na dost dlhu dobu. viem ze dnesne smart hodinky su uz niekde inde, ale nikde som nezaznamenal ze by riesili to na co by smart hodinky mali v ere dotykovych placiek primarne sluzit: a to na ovladanie telefonu na slepo, bez toho ze by som sa na to musel pozriet. na co su mi chytre hodinky ked najprv musim odomknut display, potom sa pozerat kde mam kliknut aby som nejaku funckiu vykonal.

kludne by mi stacilo 4-6 dobre nahmatelnych tlacitok ku ktorym mozem priradit lubovolne funkcie (napr. hlasove vytacanie, prijatie/odmietnutie hovoru, precitanie obsahu mailu/smsky do sluchatok, prehodenie skladby apod.). dokonca by som si vystacil aj bez displaya.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

No, co napsat k takové zbytečnosti, kterou vymysleli výrobci mobilů, protože mobily už se jim zjevně nedaří vyrábět s takovým vývarem jak no začátku. Takže, v prvé řadě to chce pořádný mobil, co:
- vydrží jet na jedno nabití týden až dva
- vejde se do kapsy a je praktický - nepoškrábe se, nerozbije se, nezlomí se displej
- citlivý a optimalizovaný displej, tzn. při velikosti do 4" se dá pohodlně ovládat (kdo viděl Blackberry Z10 nebo jakoukoliv Lumii, ví, o čem mluvím)
Takže jde z toho poznat, že další krám k nefunkčním telefonům většina lidí nepotřebuje?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Hmm hodinky jsou pro mě něco co mi ukáže datum a čas během zhruba 0,5s a o co nemusím tak tři roky starat (než tomu dojde baterka). Maximálně to můýe fungovat ještě jako "šperk" . Na náhradu "chytrého" telefonu je to moc malé a mít oboje mi přijde nanic. Zvláště ten opruz místo 2x týdně mobilu nabíjet i "hodinky"...

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

No pokud si můžu představit chytré hodinky, tak bych rád, kdyby sloužili i jako hlasité handsfree, ale jen v případě, že přijmu hovor hodinkama a v případě, že přijmu hovor mobilem, tak aby zvuk nepřebírali. A ač to nikdo nepoužívá, tak si daleko víc dokážu představit používat hodinky i na videohovory.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.