CDR.cz - Vybráno z IT

Jak nainstalovat Android L developer preview? Návod pro Nexus 5 a Nexus 7

Android L Dev Prev
Nebojíte se experimentovat a chcete prozkoumat s předstihem novinky v připravovaném Androidu L? Ukážeme si dnes, jak developer preview nejnovější verze mobilního systému od Google nainstalovat do vašeho zařízení.

Společnost Google uvolnila k možnému stažení instalační soubory Androidu L ve verzi developer preview kompatibilní se zařízeními Nexus 5 a Nexus 7 (2013). Podobně jako v případě Windows Phone 8.1 DP je sice tato verze systému takřka ve finální podobě, avšak není plně stabilní – počítejte proto s řadou mušek a možných nedodělků.

Pro úspěšný proces instalace je potřeba mít své zařízení odemčené (rootnuté) a správně nastavené pro ovládání skrze ADB (Android Debug Bridge) – předpokládáme, že máte ADB fastboot již v počítači nainstalovaný z experimentálních dob minulých. :)

Počítejte také s tím, že instalací Android L přijdete o všechna svá data v zařízení – nezapomeňte proto předem na notnou zálohu.

  • SDK systému Android L si stáhněte dle svého zařízení zde: developer.android.com/preview/
  • Stažený archiv v počítači extrahujte pro pozdější použití. (Tento rozbalený „soubor“ bude vlastně složka buď s názvem hammerhead-lp79 nebo razor-lp79).
  • Najděte adresář svého programu ADB fastboot a otevřete ji. Do kořenu programu nakopírujte obsah ze stažené a extrahované složky Androidu L (viz bod výše).
  • Spusťte příkazový řádek ze složky ADB fastboot (podržet SHIFT a kliknout do složky pravým tlačítkem myši – z kontextové nabídky pak vybrat „Zde otevřít příkazové okno“).
  • Připojte skrze rozhraní USB vaše zařízení.
  • Zadejte příkaz adb devices. CMD by vám mělo vrátit seznam připojených zařízení, tedy řádek s nějakou kombinací čísel a písmen.
  • Pokud je zařízení v pořádku takto zobrazeno, zadejte příkaz pro spuštění telefonu v režimu bootloader, tedy adb restart bootloader.
  • Jakmile váš telefon nabootuje do požadovaného režimu, zadejte příkaz flash-all.bat.

Adbcommand

Po několika minutách se váš Nexus 5 nebo Nexus 7 bude restartovat. Bude trvat nějakou tu minutu, než se plně nastaví a nastartuje, dejte tomu čas. Oficiálně by se Android L ve své finální verzi (ať už jako Android 4.5 nebo 5.0 Lollipop) měl začít dostávat do koncových zařízení ještě v tomto roce, odhaduje se měsíc listopad.

Google I/O 2014 Keynote - Android L Preview

Tagy: 
Zdroje: 

thanks Blake (greenbot.com)

Jiří Molnár

Pracoval zde pět let jako šéfredaktor serverů CDR.cz, DIIT.cz a PCPoradenstvi.cz. Aktivně se podílel na tvorbě obsahu všech tří webů, primární rolí však bylo řízení redakčního týmu a prosazování marketingové strategie. Dnes pracuje jako IT konzultant a frontend vývojář na volné noze.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Jak nainstalovat Android L developer preview? Návod pro Nexus 5 a Nexus 7

Žádné komentáře.