CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Jak vybrat herní notebook do 10 tisíc? Poradíme, na co se zaměřit

Pokud autorka článku hraje počítačové hry, nechal bych ji měsíc za trest hrát na libovolně zvoleném noťasu za 10.000 Kč, třeba by jí to odnaučilo psát podobné články. :-)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Většina lidí hrála i na méně výkonném HW. U levných notebooků mně vadí jiné věci a proto raději desktop, protože to jsou výrazně lépe investované peníze a všem doporučuji GOG a ne AAA candy-shit.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

To, že někdo hraje na takové trosce, z té trosky herní notebook neudělá. Takže tenhle článek je prostě blábol.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Dle meho skromneho nazoru je za ty penize na hrani lepsi koupit nejakou konzoli... ne? Na herni notebook to chce tak dvojnasobek aby to alespon trochu za neco stalo...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kdo koupí železo za 10k tak rozhodně nebude kupovat hry.
Já třeba teď hraju Mafia ze Steamu zadara na procesoru 5700G v rozlišení 2560 x 1440 a bavím mě to jako nikdy předtím.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Herní NB je hlavně o chlazení a ne aby teploty při hraní překračovaly 100 °C a nedaly se udržet ani ruce na klávesnici.
Jakmile ta teplota bude takhle skákat z 30 na 100 °C nesčetněkrát denně, tak celý NB půjde po pár měsících do kopru, ideálně po záruce.
https://forums.lenovo.com/topic/view/1092/5089838

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

toto su asi take herne notebooky ako trabant je zavodne auto. Tieto !!kancelarske lowend!!! notebooky rozumny clovek obide na 5 kilometrov.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Opět skvělý článek hodný současné úrovni CDR.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

V článku mně nejvíce chybí informace o jednokanál vs dvoukanál u RAM, což je pro iGPU hodně důležitá informace. Celkově bych raději podobné notebooky vůbec nedoporučoval.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

U paměti napájené na desce je to snad jasné

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Konfigurace RAM v článku taky chybí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jaká konfigurace prostě navařenej šváb

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Bolí mě oči a mozek. Prosím vás už ten web vypněte. To je ostuda
Dost by mě zajímalo jak chce blbka upgradovat SSD napevno napájené na desce.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Daj si teda pilulku... Nie, že by som obhajoval tieto kancelárske stroje, ale pri ktorom z uvedených nie je tá možnosť? Jedine RAM v Lenove je napevno...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ideapady mají napevno i SSD mám jeden s ryzenem doma. A hrát se na tom prakticky nedá.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Herní notebooky s integrovanou grafikou.... hmm... úpadek cdr pokračuje.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Smiř se s tím. Část lidí hraje na integrovaných a dle směru vývoje těch dedikovaných jich spíše bude přibývat než ubývat. V mobilech a tabletech jsou samé integrované a notebooky se přibližují spíše jim než desktopům.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ale prd. Člověk co chce za desítku hrát a chce zároveň notebook tak volí straší větší stroj se samostatnou grafikou. Vegy v těchto krámech stojí za prd.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

„Dobrý den, já chci notebook pro kluka, ale prosím vás nic drahýho, on to bude mít stejně jen na hry…“
Nikdy by mě nenapadlo, že na toto téma legendárního vtipu vznikne seriózní článek a už vůbec ne na CDR serveru. No, dopadlo to teda taky vtipně, to se musí nechat. Ještě teď se směju tomu nadpisu: herní notebook do 10 tisíc :D.

To i já jako člověk, co hraje tak Minecraft, musím uznat, že je to pěkná blbost, a to i přes skutečnost, že by tyhle notebooky Minecraft utáhly.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Bohužel se CDR stal vtipem sám o sobě. Aneb jak ukázkově doj**at legendární jméno. Měli ho nechat spát v archivu, a nechat jen DIIT, když už s tím přišli.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No mysleli jsme že hlouběji než s Čihákem už to klesnout nemůže jenže on si přivedl kamarádky. Ne holky nemusíte vědět vůbec nic stačí generovat text....

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Děkuji za článek, přečetl jsem si ho dnes ráno u kafe a moc jsem se pobavil, opravdu hodně :-)
Před nedávnem jsem řešil co dceři do prváku za notes aby to "za něco stálo" a neutratil jsem balík, podotýkám, že primární využití je škola s grafickým zaměřením.
Dal jsem si priority 1. IPS + FHD (ne OLED - vypalování), 2. minimálně 4 jádra CPU, 3. minimálně 8 GB RAM + volný slot, 4. numerická klávesnice, 5. kovové šasi

No nebudu to napínat, pokud bych oželel to šasi tak jsem skončil u toho ASUS 15 X515EA (za necelejch 10k) stejně jako v článku. Jenže pak tu je ještě Aspire 5 A515-45-R0HG který má 6 jádro 5500U a kovové šasi (za necelých 12k) a to je o něco lepší konfigurace a ty cca 2k příplatku za ty 2 jádra a hliník prostě stojí. Takže nakonec to vyhrál ten Acer.
Znovu podotýkám primárně jde o notes na kterém běží Gimp, Inkscape, Corel, Shotcut a pak web + Discord ... Označit tenhle noťas jako herní a ještě o tom napsat článek bych si teda nedovolil ani v nejšílenějším snu, ano zahrát se na tom dá (hrajeme HOMM 5 protože zábava) ale jen příležitostně.

Já chápu, že se někdo snaží udržet při životě CDR, ale proboha proč takhle :( já pamatuju začátky kdy vycházely testy vypalovaček, médií a kompletní IT. Člověk se těšil a spoustu HW jsem jsem nakoupil podle testů (ještě nepřevzatých). Tohle opravdu není hodno CDR to raději recyklujte články z prvotin a bude panovat mnohem větší nadšení !

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Herní NB za deset tisíc je absolutní nesmysl. Styděl bych se napsat článek, kde bych vůbec podobné slovní spojení použil.
Jako dělám v IT už celkem dlouho, znám tento web od dob, kdy se tu testovaly vypalovačky, ale že tu někdy uvidím takovou ostudu, jakou je tento článek, to je opravdu zklamání.
To už raději prodávejte seniorům deky z ovčí vlny "v létě chladí, v zimě hřeje" ... asi na takové úrovni je tento článek.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

jako ano, sice herni NTB do 10k je nesmysl, ale autorka na to v clanku sama poukazuje, ze pokud chce dotycny hrat AAA pecky, tak ma radsi jeste setrit... A ze do 10k se dá sehnat tak maximalne neco na Minecraft, lolko a CS:GO... Jako pro nas tady ten clanek zcela urcite neni urceny, ale rodice tyhle veci nechapou. Chteji treba herni notas pro malyho syna, kterej ma vek tak akorat na ten Minecraft a proste si dali tenhle budget. Tem proste nema smysl prodavat mašinu s RTX3080, ale stejne si na Googlu zadavaji "herni notas do 10k".
Takze hadat se tu muzeme jakkoliv, ale myslim, ze ucel clanku je jasnej a ani se nesnazi nikoho presvedcit, ze takovy herni notas bude nařachanej.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.