CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Jak vybrat klimatizaci a na co si dát pozor? Jednoduchý průvodce

Bože to je zas text.
Spíš vygenerované hovno někým kdo se absolutně nevyzná.
Myslel jsem že po Čihákovi mě už jen tak něco nepřekvapí.
Každý kdo by jen na vteřinu zauvažoval nad pičovinou jménem mobilní klimatizace ať si uvědomí že ho spíš ochladí otáčky kolečka v elektroměru než ten nesmyslný krám.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tak i mobilni klimatizace samozrejme funguje ... mizerne, ale lepsi nez dratem do oka!
Jinak nejlepsi je samozrejme split (nikoli multisplit) a nainstalovat si to sam. Idealem je za 10k z bauhausu, koupit vakuovacku, ohybacku (byt 100x lepsi je pero), pertlovacku a kolo trubek .... ja si koupil i detektor chladiva, ale je to uplne zbytecne. Ve skutecnosti ani tu vakuovacku clovek nepotrebuje, pokud pripojuje na kratkou vzdalenost. Kazdopadne me jednorazove investice vysly asi na 4-5k a jelikoz uz jsem doma nainstaloval dva kusy, tak uz se mi to nejmene 10x zaplatilo nez si objednavat nekoho na montaz.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak ti poviem, ked som videl ako sa ti robosi u mna namakali, ked mi tu klimu montovali, tak som rad, ze som to nerobil sam.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak otazka, kolik jsi za to dal. V Bauhausu stoji cca 10k komplet split. Material na trubky, drat atd. je tak do litru (kupodivu ta v Bauhausu ma i koncovky, tak nemusis kupovat, ale to je par kacek). Kdyz ma clovek v Bauhausu nejakou karticku se slevou, tak se dostane do 11k sakumprask. Ale jako samozrejme, pokud to musis nekde slozite veset a tahnout trubky a chces aby ti to vsechno zapravili atd. tak za to samozrejme zaplatis vic jak za celou klimu, to je jasne. Ja mluvim hlavne o tom, ze kdyz si zavolas "chladare", tak chce treba 5k jenom za tech 10 minut prace, kdy ti napoji trubky a "ozivi" to. Realne je to jenom o tom, nekde polozit venkovni jednotku, prisrubovat drzak vnitrni jednotky a udelat diru do zdi. Pak uz jen protahnes dvojtrubku s dratem, udelas a pripojis koncovky, vyvakuujes (nebo profouknes trochou chladiva - jop i takovy navod ma jeden clovek na youtubu:o), zapojis do elektriky a chladis, topis, co se ti zlibi. A jako samozrejmosti je mit DC "invertor" se zpetnym chodem, cili moderni tepelne cerpadlo, coz ta nejlevnejsi v bauhausu splnuje ...... bohuzel se prodava jeste spousta "znackovych" se spoustou hypeword funkcni, co je treba on-off ..... proste prodavaji stare smejdy za totalne premiovou cenu s premiovou znackou, co neprodali v minulosti. Byt si teda myslim, ze dnes uz se snad ani on-off prodavat (nebo minimalne vyrabet) z nejakeho narizeni EU nesmi (coz je samozrejme spravne).

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ale holý kokot. Teď jsem si zrovna nechal dělat v kanclu dvě jednotky. Montáž 3000 za obě + 2000 za venek. Takže aniž bych se s tím jakkoliv jebal tak mám za stejný prachy hotovo a se zárukou.
10x zaplatilo, co si měl z matematiky ve čtvrté třídě?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Toz to je bomba, co to bylo za firmu? Takze jsi dal dohromady 25 litru za obe jednotky i s montazi jo? ..... tak to pak jo, jenom jestli nejsi hlupacek a nedal jsi 15 litru za kazdou vnitrni jednotku, pak jeste 35 za venkovni multisplit a mel jsi jakoze montaz "zadarmo", respektive za 5k ......

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Dokážeš číst psaný text? Píšu někde kolik jsem dal za jednotky? A to dosti speciální jednotky?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Kamo, tys tu byl vzdycky za debila, ale tohle je uz fakt ostuda .....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zajímavé, že mne doma mobilní klimatizace zcela bezproblému vychladí velkou pracovno-ložnici s extra vysokými stropy a velkými okny i za tropů. Ono totiž stačí nebýt de**l a nekoupit tu nejlevnější z nejlevnějších s mizerným chladicím výkonem. A hlavně nestrčit rouru jen z okna, je třeba vývod nějak zaizolovat, aby si člověk nepouštěl teplo hned zpět. Samozřejmě, split je lepší (taky násobně dražší), ale v podnájmu jaksi také nemožný.

Jinak článek je jen generický kec, podobné řeči si lze přečíst v každém obchodě prodávající klimu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Souhlas, používám mobilní s takovým tím rukávem na okno a funguje to skvěle
Je pravda hlučnější, když jede, ale naběhá pár dní v roce, takže neřeším.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak, funguje to - vychladí to i celkem objemově velkou místnost na příjemnou teplotu - jen je potřeba zvolit adekvátní model, není klima jako klima, a do pojízdné bedničky se dá nacpat jen určitý výkon. Hlučnost je samozřejmě znát, ten kompresor když běží je prostě slyšet. Na spaní to není - quiet mód na mé klimatizaci je spíš takový joke, jen zablokuje ventilátor v low módu, ale ten je z pohledu hluku zanedbatelný. Možná kdyby hučel kompresor permamentně, jenže mne ta klima stíhá vychladit místnost s párminutovými úseky běhu kompresoru, většinový čas běží jen větrák (poměr vždy samozřejmě záleží na aktuálních podmínkách), a to spínání/vypínání by mne spolehlivě budilo. Split je lepší řešení, jenže taky ne všude možné.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A už jste chlapci porovnávali spotřebu? Já jo a po pár letech na tom tečete jak Vltava.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Klima chladí jen nejhorší dny, nepotřebuju si foukat studený vzduch denně. Mám energetickou třídu A. A hlavně no a co? Je na výběr buď tohle nebo chcípat vedrem, tak jako co já s tím? Kdyby byla možnost dát split, tak ho dám. Není, tečka. Nemám fakt náladu se dohadovat o blbostech, reagoval jsem na tu pí.... že mobilní nedokáže chladit. Dokáže, a úplně v pohodě, při volbě vhodného modelu do místnosti a izolaci teplého vzduchu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Proč by měla spotřeba být výrazně větší než u splitu?
Navíc u splitu bývá docela častá závada, že někde kape kondenzát a může nadělat nehezký věci, mobilní s tím problém nemívá

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak nějak jsem nechápal, co tady tenhle článek dělá - dokud jsem se vedle nedočetl o spotřebě nejnovějšího desktopového procesoru od Intelu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mobilne klimatizacie do okna by mali obsahovat rukáv so zipsom do ktoreho nasuniete hadicu a nevracia sa vam teply vzduch do miestnosti...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.