CDR.cz - Vybráno z IT

Karetní hra Magic: The Gathering se dočká MMORPG zpracování

Mtg E 3 17
Nejhranější sběratelská karetní hra současnosti, Magic: The Gathering, oslovila ohromné množství hráčů i v naší domovině. Po 24 letech se stále drží na svém postu. Vyjma své odvěké papírové podoby ovšem reaguje i na videoherní trend.

Sběratelské karetní hry v současné době jsou spíše na ústupu. Papírovou podobu nahrazují digitální ztvárnění, která přinášejí jednodušší hratelnost, okamžitá utkání a bezplatný potenciál. Stejnou filosofii prokázal aktuální král digitálních karetních her, Hearthstone: Heroes of Warcraft, který zahodil svůj původní koncept World of Warcraft: TCG ve prospěch free-to-play videohry.

Magic: The Gathering se ovšem dokázalo vypořádat s postupným odlivem popularity papírových karetních her i po 24 letech. Stále vychází nové bloky, edice a pořádají se pravidelně menší i větší turnaje, v České republice nevyjímaje.

Mtg 2

Digitální podoba světa Magic: The Gathering není pro vydavatelství Wizards of the Coast novinkou. V minulosti jsme se setkali s několika pokusy udeřit na videoherní pole, ty ovšem většinou neoslovily. Nové zákazníky popularita minula, stávající zůstali věrni raději papírové podobě. Vyjma Magic: The Gathering Online stojí za zmínku jen Duels of the Planeswalkers, popřípadě nejstarší videohra značky z roku 1997, tradičně nazvaná Magic: The Gathering

Magic: The Gathering Online je aktuálně jediný životaschopný formát digitálního Magic. Jedná se ovšem o platformu pro stávající hráče, kteří se povětšinou skloňují k této podobě jen výjimečně. Turnaje se stále pořádají výhradně naživo, a MTG: Online je spíše jen podpůrný prostředek k trénování draftů a theorycraftingu.

Mtg 4

Na aktuálně probíhajícím veletrhu E3 2017 bylo ovšem překvapivě ohlášené MMORPG ze světa Magic: The Gathering. Zhostit vývoje se má Cryptic Studios, které v minulosti přineslo světu například hry Neverwinter Online, Champions Online, Star Trek Online a City of Heroes. Hra by měla vyjít pod rouškou vydavatele Perfect World Entertainment (Neverwinter, Jade Dynasty, Perfect World International).

Prozatím zůstává jakákoliv podoba hry pod pokličkou. Svět Magic: The Gathering je nicméně ohromně bohatý, čítá desítky knížek a děj doprovázející každou edici i blok. Možností, jak tento příběh zakomponovat do formy MMORPG, je tedy nespočet. 

Zdroje: 

Diskuse ke článku Karetní hra Magic: The Gathering se dočká MMORPG zpracování

Žádné komentáře.