CDR.cz - Vybráno z IT

Karetní mlátička Hand of Fate se dočká pokračování, ohlašuje se trailerem

Hand Of Fate 2 3
Karetní hry, ve kterých si stavíte balíček a bojujete proti nepřátelům živým či neživým, mají ve světě značnou oblibu. Hand of Fate je zcela unikátní zážitek, který tento žánr převádí do videoherní podoby. Svůj úspěch dokazuje ohlášením druhého dílu.

Hand of Fate vyšlo na Steamu už kdysi dávno coby hra předběžného přístupu. Své pravé vydání zažilo teprve vloni v únoru. Od té doby získává z drtivé většiny kladná hodnocení, která si rozhodně zaslouží. Jakožto nezávislá herní záležitost tradičně vyčnívá nad zbytkem herního průmyslu.

Titul střídá dvě prostředí. U stolu naproti čaroději, jenž vykládá karty osudu před hráče a předurčuje jeho osud, neboli příští úroveň. Herní balíček rozhoduje o každém coulu jednotlivých aspektů – od vybavení, schopnosti, přes nepřátele, pasti až po bosse. Velmi efektivní mechanika, která jen tak neomrzí.

Hand Of Fate 2 4Hand Of Fate 2 1Hand Of Fate 2 6

Samotná podoba úrovně se vygeneruje taktéž za pomoci karet, které v tomto případě střídají klasické čtverečky z postarších RPG her a hráč po nich přebíhá. Každá představuje jiný druh střetu – rozhovory, truhly, úkoly, souboje...

Soubojový systém následně přepne hru do klasické akční mlátičky ze třetí osoby, kde už klikání nahradí zběsilejší klikání a nějaké ty klávesy navíc. Vzhledem k přibývajícímu množství druhů nepřátel, možností a schopností herní postavy dostává hra každou chvíli nový rozměr a stále může překvapit.

Hand Of Fate 2 5

Každé vítězství je doprovázeno doplněním kartiček do vaší kolekce, z které si poté můžete namíchat balíček podle vlastních přání. Herní obtížnost je tedy přímo úměrná volbě hráče, jaké střety si do hry vloží, jakými předměty se vybaví a jaká místa bude procházet.

Pokračování na sebe nenechalo dlouho čekat a ohlásilo se sadou screenshotů a upoutávkou. Na první pohled je patrný posun v soubojích, které by snad mohly být o něco propracovanější, než v případě prvního dílu.

Vývojáři se snaží být opatrnější z hlediska mechanik, aby pokračování vyžadovalo trochu více promýšlení. V plánech je také opačná perspektiva, ve které je hráč dealer a balíček naopak rozdává počítači. Dále se řeší spousta změn, které by byly z prvního dílu vypreparovány a nahrazeny něčím jiným. Důvodem je ten, aby hra nebyla úplně stejná a něčím se lišila od svého předchůdce.

Hand Of Fate 2

Hand of Fate 2 je ohlášeno na první čtvrtletí roku 2017 pro PC, Linux a Mac. Zda se dočká podobného osudu jako první díl a prožene se o něco dříve Early Access stavem, není jasné. Prozatím si můžete zahrát předchůdce, kterého seženete na PC, Linux, Mac, Playstation 4 a Xbox One. 

Tagy: 
Zdroje: 

Diskuse ke článku Karetní mlátička Hand of Fate se dočká pokračování, ohlašuje se trailerem

Žádné komentáře.