CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Korejci postaví svou první letadlovou loď. Bude nosičem stíhaček F-35

Asi nemají co s penězi. Já měl za to že letadlové lodě jsou dobré hlavně pokud potřebuji zasáhnout někde daleko mimo svoje území, pokud to má chránit jen jejich vlastní "teritoriální vody" tak mi to vyjde jako daleko jednodušší to provést ze základen na nedaleké pevnině...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tak ona to hlavně není plnohodnotná letadlová loď, nemůže z toho vzlétnout palubní letoun včasné výstrahy a letouny z ní mohou startovat pouze STOVL nebo vrtulníky. Spíše to Korejci staví s ohledem na Čínu a Japonsko, protože Čína už letadlové lodě má a Japonsko bude mít dva takové hybridy, něco mezi vrtulníkovou a letadlovou lodí, výtlak 27 000 tun každá a na každé přibližně 12 F-35B.

Z Číny kdysi zaznělo ohledně letadlové lodi: „Pokud jednoho dne budeme mít takovou loď, nepoužijeme ji k rozmístění ve světě nebo ke zvýšení našeho vlivu. Poslouží pouze k ochraně našich hranic a našich teritoriálních vod," uvedl generálmajor.

https://zpravy.aktualne.cz/zahranici/cina-stavi-prvni-letadlovou-lod-bat...

Takže Japonsku a Jižní Koreji jde o to mít alespoň něco, když Čína bude mít minimálně čtyři letadlové lodě o výtlaku kolem 70 000 tun.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

" Poslouží pouze k ochraně našich hranic a našich teritoriálních vod," uvedl generálmajor." vtip je v tom co čína považuje za svoje teritoriální vody... Obsadí/vybudují ostrůvek 1000km od svého pobřeží a najednou nárokují kde co.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pokud je to na jejím pevninském šelfu, je to v souladu s námořním právem. Navíc o ten ostrůvek stovky let nikdo nestál - a najednou je kvůli tomu oheň na střeše...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

S Japonci mají extrémně špatné zkušenosti, tak holt utrácí - bohužel ne moc efektivně.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Řekl bych že o Japonce vůbec nejde (ti spíše budou novými spojenci), jde o Sev. Koreu a hlavně Čínu. Alespoň takto čtu já situaci v Žlutém a Východočínském moři.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

O severní koreu? Stím jejich 50 let starým šrotem, na to potřebují letadlové lodě? A na čínu si mohou pořizovat co chtějí a stejně to bude k ničemu, ta je úplně jiná liga.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ono je taky možné, že cítí příležitost v budoucnosti - až skončí hegemonie USA ve světě, tak silní budou ve výhodě, případně budou moci něco urvat.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To by platilo pokud by hned vedle sebe neměli čínu...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.