CDR.cz - Vybráno z IT

Kvadrokoptéra Xiaomi Mi Drone - za málo peněz, hodně muziky

Xiaomi Mi Drone 2
Výrobce Xiaomi nepřestává překvapovat, jeho produkty se dostanou prý až do nebe. Chystaný dron Mi Drone s tříosou stabilizací bude umět natáčet 4K video a pořizovat fotografie ve formátu RAW.

Čínská společnost Xiaomi na své tiskové konferenci představila hned několik významných novinek. Kromě dvou smartphonů - gigantického Mi Max a výkonného Mi 5 - odhalila také velmi dobře vybaveného drona.

Xiaomi Mi Drone bude k dispozici ve dvou variantách. První z nich bude umět natáčet video ve FullHD rozlišení, druhá dokonce ve kvalitě 4K. Oba dva modely jsou obdařeny optikou od Sony. Dražší verze nabídne 12,4MPix snímač s možností nahrávání videa v rozlišení 3840 x 2160 pixelů při 30 snímcích za sekundu, případně ve FullHD rozlišení s 30/60/100 snímky za sekundu. V tomto případě má objektiv snímací úhel 94°. Naopak levnější varianta disponuje 16MPix snímačem se snímacím úhlem 104°.

Xiaomi Mi Drone

Plynulost záběrů má zajistit tříosá stabilizace. Fotografie je možné ukládat v JPEG i v surovém RAW formátu, což výrazně ulehčí práci při dodatečných úpravách v grafických programech. Čtyřvrtulová kvadrokoptéra váží 1398 gramů včetně ochranného rámečku, je schopná vystoupat do výšky 120 metrů a letět rychlostí až 65 km/h. Její výhodou má být snadná rozložitelnost, díky níž bude možné lehce vyměnit poškozený díl za nový.

Xiaomi Mi Drone ControlXiaomi Mi Drone Camera

Dron má vydržet ve vzduchu na 17,4V baterii s kapacitou 5100 mAh nejvýše 27 minut, přičemž dosah dálkového ovládání jsou maximálně dva kilometry. Výrobce uvádí, že pokud bude dron těsně před vybitím baterie nebo se dostane mimo dosah ovládání, sám se vrátí na místo vzletu. Ovladač sice nemá displej, ale můžete k němu připojit chytrý telefon a sledovat tak obraz naživo.

Xiaomi spustila pro základní verzi drona crowdfundingovou kampaň na stránkách Home.Mi.com. Cenově vyjde na 2499 yuanů, což je přibližně 11 tisíc korun s daní. 4K model Xiaomi Mi Drone bude dostupný beta testerům až letos v červenci za 2999 yuanů (cca 13500 korun), pro běžné spotřebitele pak o něco později.

Zdroje: 

Olga "Olga Kolková" Kolková

Redaktorka serveru CDR.cz

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Kvadrokoptéra Xiaomi Mi Drone - za málo peněz, hodně muziky

Pátek, 24 Červen 2016 - 19:49 | pupo | Proč to výškové omezení na 120m, když je...
Neděle, 19 Červen 2016 - 12:48 | Pepa Zdepa | Xiaomi super.. jen bych od nich ještě chtěl vidět...

Zobrazit diskusi