CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Lenovo ThinkPad T431: Tenký a výkonný notebook se 14" displejem

Moc nam z toho TPcka nezustalo, ale proti Helixu, ktery ma zmasakrovat radu X***Tablet je tohle jeste nadhera.

Mam strach co si za dva roky poridim az doslouzi moje stavajici 12" HP. Do HPcka uz nepujdu - mechanicka odolnost bida a servis taky neni na urovni Lenova a ani nahodou Dellu. Snad tou dobou jeste budou vyrabet neco s pouzitelnym digitizerem.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Pěkný. Musím pochválit normální VGA out a ethernet - kvůli prznění tohoto jsem nechtěl Edge "S" a skončil u normálního ne-S. Nicméně na mě je tam slabá grafika, holt by to chtělo už ten Haswell...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No teda tohle by mě moc nenadchlo... mám teď T420 a nemůžu si stěžovat (snad až na horší powermanagement pod linuxem, tudíž i horší výdrž, ale zase je pravda, že až tolik jsem se v tom nevrtal, asi by to šlo vylepšit)... ale u tohohle T431 se mi ani trochu nelíbí ta klávesnice (to vypadá na "chiclet" a ne na tradiční výborné thinkpadové klávesnice) a stejně tak nevím, jestli jsem slepý, ale nevidím tam nikde tlačítka pro trackpoint... to budu jako používat trackpoint a zároveň při tom "klikat" na touchpadu nebo co? :( Dost často mi inovace přijdou dost kontraproduktivní, jejich účelem není zlepšení produktu, ale prostě potřeba "jít s dobou" nebo jenom prostě za každou cenu něco změnit, byť se tím mění lety prověřená koncepce.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Ono je to spíš smutný pohled než něco, co by mělo nadchnout. Byl jsem dlouhodobý příznivce značky a ThinkPady jsem kupoval díky jejím vlastnostem. Cena byla pro mne druhořadou záležitostí.

Číňani si asi spočítali, že víc vydělají na větším množství levnějších kusů a dosavadní zákazníky obětovali. Sám teď nevím, co si časem koupím za notebook.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.