CDR.cz - Vybráno z IT

Levné chytré hodinky Alcatel Watch poprvé v Česku: Jaké jsou a kolik stojí?

nepřehlédněte
Alcatel Watch 12
Alcatel v ČR představil nové chytré hodinky s kulatým dotykovým displejem. Co umí za cenu pod 3 500 Kč a jaké jsou naše první dojmy?

Na dnešní tiskové konferenci společnosti Alcatel byly vedle nových oboustranných telefonů Idol 3 oficiálně uvedeny chytré hodinky s názvem Watch. Kulaté chytré hodinky od Alcatelu jsme si poprvé představili v lednu tohoto roku v rámci veletrhu CES.

Alcatel Watch 5

Tehdy jsme obdivovali především nízkou cenu, kterou jsme pro ČR predikovali kolem 3 000 Kč, realita je nakonec bohužel o pár stokorun vyšší. Výrobce chce s Watch zaujmout masu toužící po levných chytrých zařízeních s dobrou výbavou.

Alcatel Watch 1Alcatel Watch 4

V nabídce budou dvě barevné varianty - černá a bílá. Hodinky jsou tedy připraveny na obě pohlaví. Tomu odpovídá i délka řemínku, která je pro černou variantu L a pro bílou S. 

Watch jsou certifikované IP67, můžete s nimi tedy vyrazit i do bazénu, nebo do prašného terénu a nemusíte se bát. Data z hodinek jsou automaticky synchronizována s komunitní službou FIT, kde můžete porovnávat své výsledky s přáteli.

Kulatý displej a vlastní operační systém

1,2" LCD displej s rozlišením 240x204 je po vzoru Moto 360 v dolní části uřízlý. Zde však důvodem není senzor jasu, ale dotykové tlačítko sloužící pro návrat do menu. Co je na první pohled nedotažené je operační systém hodinek. I přes svou jednoduchost a snahu podobat se Android Wear, je totiž poměrně pomalý. Co musíme pochválit je prakticky okamžitý boot.

Alcatel Watch 10Alcatel Watch 8

Po vlastním systému Alcatel sáhl kvůli podpoře více platforem, konkrétně Android a iOS. Kvůli snaze udělat vše kolem hodinek co nejjednodušší (a nejlevnější) bohužel chybí možnost instalovat aplikace třetích stran. Uživatel si tak musí vystačit s předinstalovanými funkcemi. Samozřejmostí je podpora notifikací, nechybí vestavěné sportovní aplikace, kompas a funkce ovládání telefonu na dálku.

Alcatel Watch 3Alcatel Watch 13

Předpokládaná výdrž na 240 mAh baterii je tři dny. Vzhledem k absenci aplikací třetích stran bychom této hodnotě i věřili. Šikovný je USB konektor integrovaný přímo do náramku hodinek. V případě potřeby Watch připojíte do USB konektoru počítače, nabíječky, nebo power banky. Nejste tak limitováni kabeláží, vše máte stále při sobě.

Cena hodinek je stanovena na 3 290 Kč, ve třetím kvartálu dojde ke zdražení na 3 490 Kč. Pokud hledáte levné chytré hodinky, nejedná se o špatnou volbu. Otázkou je, zda vám budou dostačovat vestavěné aplikace - jiné totiž do hodinek v tuto chvíli nedostanete. V tuto chvíli jsou již hodinky dostupné na skladech obchodů.

Zdroje: 

Tisková konference Alcatel, vlastní

Lukáš Voříšek (Google+)

Šéfredaktor nového technologického magazínu inSmart.cz. Autor je fanouškem revolučních technologií a projektů, jako je fotoaparát Lytro a minipočítač Raspberry Pi. Dříve přispíval do magazínů PCTuning a Stahuj. S nadějí čeká na den, kdy nebude muset sedět u klávesnice a vše obstará čip v hlavě...

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Levné chytré hodinky Alcatel Watch poprvé v Česku: Jaké jsou a kolik stojí?

Žádné komentáře.