CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Test: LG BP06LU10 – externí 6x Blu-Ray

tak trochu OT: v e-shopech pomalu vytlacuji LTH BD-R media ty klasicka(HTL) :-( ... a se starsimy BR mechnama celkem problem ... treba GGW-H20N/L poslednim firmware YL05 kde podle nich by uz podpora LTH mela byt, odmita na medium palit ... pak se mi zadarilo vyskrabnout na tuhle mech. podstane novejsi firm. YL07 .. to uz palit dokazala ale jen 2x, a dokonce v provarenym smaz-softu jen 1x ... oser maximalni .. at se pak ty blbouni divnej ze to nikdo nechce kdyz je to drahy , meni specifikace placek a na support dlabou ...blbouni

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Samozrejme, ze to blbne na LG GGW-H20L. Mechanika LG GGW-H20N napaluje len LTH media 2x. Ak mas medium LTH 4x tak to uz nedokaze vypalit.
Ja som si takto kupil JVC LTH 4x a nevypalila nic.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

..dokonce 6x z vyberu byli hold nejlevnejsi ( verbatim), dokonce i 4x HTL byly o polovicku drazsi .. ale jak jsem psal ... s poslednim firmwarem uz pali i na to 6x mediumn 2x v Power2Go

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Preto treba kupovat BD mechaniky od vyrobcov, ktori nekaslu na podporu.. a obavam sa, ze v tejto oblasti ina volba ako Pioneer nie je.. LG kasle na podporu firmware vo vsetkom, nielen BD.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

LG jsem pouzival v dobe 4120, pak jsem presel na samsungy / 222A-IDE + 223F-SATA /, dodnes funguji na 100% / maj pres 4r. /, ale je fakt, ze uz je vyuzivam hlavne jako ctecky, malokdy vypalim CD/DVD s OS nebo nejakym servisnim SW / HirensBoot /, jinak vse mam uz na servisni 4GB flashce, vcetni instalace OS atd..., bohuzel porad se jeste setkavam se starymi PC, ktere nebootuji s flasky...

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

K LG a GGW-H20L, souhlas, že kvalita a podpora ODD v LG pozvolna klesa, na druhou stranu, FW YL07 vydali vloni, to u 5 nebo více let starého produktu hodnotím kladně ..

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Hura,
konecne nejaka recenze palirny. Zrovna pred 14 dnami jsem rozmyslal co si kupim - zda blueray a nebo dvd. Nakonec vyhralo DVD za 500Kc a rekl jsem si ze at vyrobci este ten bluray trochu odladi..... i kdyz zrovna kvuli koupi originalnych filmu a serialu na bluray jsem to intenzivne zvazoval. Nakonec jsem zjistil ze levny bluray (do 2000Kc) meli jen u znacky LG a tu znacku uz nechci ani videt.

DVD vypalovacky znacky LG byli dokonalou ukazkou odflaknuti vsecho co slo. Krome klasickeho novodobeho problemu - zkracene zivotnosti na 2-3 let (bez ohledu na pouzivani resp nepouzivani mechaniky) tak posledne mechaniky se zacli kazit jiz po 1/2 roce (odesel system otevirani dvirek). Nejzasadnejsi problem byl naprosto tragicka podpora medii. Spocatku sice media vypalovala. Po roce jiz palila ale jen Verbatim. Media znacek LG, Sony a atd vypalovala tragicky (napr. v 85% necitatelne sektory). Ano LG nevypalila LG. . ........... firmware jse opakovane aktualizoval a bylo to k nicemu.

V soucasnosti mam lite on - pocitam ze sice odejde do 2 let ale aspon vim ze nebudu muset kupovat jen verbatimky.....

Inak testovali jste nekdy zivotnost tech prepisovatelnych medii? Kdyz jsem kupil prvni CD-RW (verbatim, emtec) tak jejich zivotnost byla asi 5 napaleni (paleno na CD-RW). Pak jsem presel na DVD palirnu a zivotnost se vyhoupla na neskutecnych 10 pouziti. A tak by ma zaujimalo odkud se bere ten blud ze se daji vypalit cca 100x - 1000x. prepisovatelne CD-rw byla nejhorsi investice. Zabludilo ke mne jedno dvd-rw tak jsem zvedavy kolik zapisu vydrzi to....

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

K těm CD-RW. Nechápu co jsi s těmi CD dělal. Já mám stále plný šuplík CD-RW od 4x do 24x, některá jsem přepisoval furt dokola, přenášel jsem na tom fotky, zálohoval a nikdy žádné RWčko neodešlo, kvalita dat vždy dobrá. Dodnes je používám, když je nějaký ISO image co odmítá bootovat z flašky a já se odmítám tím více zabývat. Horší to bylo s DVD+-RW, tam to byl porod, úžasná (ne)kompatibilita.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

No prave ze jsem se k tim mediam spraval slusne. Je pravda ale ze nejhorsi zkusenosti jsem mel s CD-RW znacky Emtec, ktere jsem kupoval tesne potom co prisli na trh.... v prubehu doby se to pak zlepsovalo...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Co se týče schopnosti mechaniky číst poškozená média, tak bych silně doporučoval použití referenčních disků (např. od výrobce ALMEDIO) white scratch, případně i black dot, black band a simulated finger print. Jedná se sice o průmyslové standardy, ale mýslím, že úroveň již tak pěkné recenze by to jedině zvýšilo. Samozřejmě by šlo testy rozšířit i o referenční disky s geometrickýma odchylkama, ale disky s takovými vadami se na trhu moc nevyskytujou (na rozdíl od poškození disku v podstatě nelze způsobit uživatelsky).

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Díky za zajímavý tip, mrknu na to :)

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Není zač, Jen musím dodat, že maloobchodně disky v podstatě nejdou sehnat, kromě toho že cena začíná na 200EUR za disk. Pokud však máte zájem, tak Vám mohu něco poslat z mého eráru.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Neviem ako kto, ale ja mam moju staru BD napalovacku uz viac ako dva roky a stale funguje bez problemov.

Sony Optiarc DVD napalovacky su uz ina kava. Moja nedokazala po menej ako roku napalovat na DVD+R DL media. Viac pokazila ako napalila. Tak som si kupil Lite-on iHAS124 a ta pali bez problem.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

.. kolikrat je to jen zajetelena cocka ci nejaka chamrat na laseru .. coz je resitelne .. cocku vycistit isopropya. a laser vyfunet

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Serem na nu. Ked som ju dal precistit tak to nepomohlo. Lebo vraj nejaky calibration power. Nieco take pisala. Tak som ju poslal doslovne do kremikoveho neba.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Typuju tak na 90%, že odešla laserový dioda. Opravit to v podstatě nejde, ledaže vyměníš celé OPU. Teoreticky by mělo jít koupit, ale kdo by to vzhledem k ceně mechaniky řešil:).

Pokud jsi však hračička, tak si můžeš proud protíkající diodou změřit. Někde na PCB, poblíž konektoru OPU flex foilu, by měl být odpor v sérii v obvodu laserévé diody, na kterém zjistíš proud z ubýtku napětí. Pravděpodobně tam budou rovnou měřící body označené LD (laser diode), jelikož se to testuje ve výrobě a nějak to musej kontaktovat. Pak jen zbývá zjistit nominální hodnotu produ pro diodu. Ta je buď zakódována na štítku OPU nebo to chce stáhnout datasheet OPU.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Sila. To som ani netusil. Dobre vediet. Aspon viem, ze ak mi to budu pisat BD mechaniky tak ich mozem dat na reklamaciu ( pokial budu este v zaruke ).

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

"přehrávaní 3D filmů" ... ?

To snad je záležitostí (SW) přehrávače na PC, mechanika sama s tím má prámálo co dočinění, ne?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.