CDR.cz - Vybráno z IT

RPG Lords of the Fallen odhaluje první gameplay video

Lords of the Fallen představuje next-gen RPG, na které dohlíží bývalý vývojář druhého Zaklínače, Tomazs Gop. Téměř rok po odhalení hry se tvůrci odhodlali vypustit hned sedmiminutový gameplay s komentářem redaktora IGN a samotného Gopa.

Lords of the Fallen na sebe při svém oznámení strhlo obrovskou pozornost. Vedoucím tohoto projektu je totiž Tomasz Gap, bývalý producent hry Zaklínač 2: Vrahové králů. Od doby, kdy jsme o titulu slyšeli poprvé, však uplynula skutečně dlouhá doba a teprve nyní se na veřejnost dostávají první záběry ze hry, které se za asistence redaktora prestižního zahraničního magazínu IGN dočkaly i komentáře samotného tvůrce.

V prvních minutách gameplaye (nikoliv CGI filmečku) lze zpozorovat podobnost s tituly jako Dark Souls nebo DarkSiders II. Hra se upíná k hack 'n' slash soubojovému systému s taktickými prvky, které nutí hráče přemýšlet nad dalším postupem. Uživatel bude moci ve změti kotoulů, úhybů a seků využít i možnosti speciálních útoků, které uštědří soupeřům kritické rány.

Propracovaný soubojový systém podpoří rozsáhlý vývojový strom, ve kterém si hráč bude moci svůj charakter přizpůsobit přesně na styl svého hraní. I přes mohutné RPG prvky vývojáři tvrdí, že nepůjde o tradiční sandbox, jaký známe nepříklad z dílen Bethesdy nebo CD Projekt RED.

Na technické stránce lze vidět, že se jedná o další ze série next-gen záležitostí, které se řítí na herní trh. Pokročilé částicové efekty, vynikající osvětlení a materiály, detailní 3D modely, plynulé a jemné animace. Potěší i maličkosti jako rozšíření destrukčního modelu.

Příběh Lords of the Fallen je situován do temného fantasy světa, kde se hlavní hrdina Harkyn setká s nadpřirozenými silami, kterým bude muset čelit. Titul vyjde ještě letos pro PC, PlayStation 4 a Xbox One.

Michal Klacik

V roce 2010 začínal jako redaktor RecenzeHer.eu, od dubna 2012 působil na pozici editora serveru inGamer.cz. Počátkem roku 2014 se redakce i část obsahu inGameru přesunula pod CDR.cz. Tam nyní zastává pozici redaktora pro herní i IT rubriku.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku RPG Lords of the Fallen odhaluje první gameplay video

Žádné komentáře.