CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k iPad jako pracovní nástroj?

Zatím dávám přednost bloku o formátu A5, má pro mě víc výhod a je bezkonkurenční i cenou.

Když potřebuji mít v ruce určitý výpočetní výkon a chodit s ním a nechci aby mi upadla ruka, tak mi stačí smartphone.

Když potřebuji seriózně pracovat, tak u toho sedím a tedy nevyužiji mobilnost iPadu (tím nevylučuji, že nejsou profese, které seriózně pracují s iPadem v ruce). Navíc bych byl asi omezen výběrem periferií, nevím zda se k tomu dá připojit libovolná klávesnice a myš (v mém případě, jakožto muže s velkýma tlapama, MS Natural Ergonomic KB 4000 a myš Cyborg R.A.T. 7), rozhodně by mě však omezovala velikost displeje.

V dopravních prostředcích čtu papírové knihy. V posteli spím.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Myslel jsi napr.: personal v nemocici? Na kazdou takovou cinnost jsou specializovana zarizeni, kterym se konzumni tablet nemuze rovnat. V soucasnosti vidim jen marketing bez nejakeho produkcniho uzitku, protoze specializovana cast trhu uz pokryta je a na ten zbytek se to nehodi. Smartphone - laptop to stejne nemuze uz jen z principu nahradit.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Myslel jsem to ryze obecně. To že něco nevím neznamená, že to není a ruka mi neupadne to zmínit. Co já vím, třeba to je pro někoho tím správným kladivem. Ale jak jsem sám zmínil, a v duchu napsaného, mé hřebíky bych tím nezatloukl. :)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

A proč by je nemohl z principu nahradit? Co je na nich tak speciálního? Pořád jsou to informační systémy. Samozřejmě, pokud se na to díváte optikou consumer aplikací v App Store, tak asi těžko Ale enterprise aplikace jsou jaksi úplně něco jiného. Tablet je jen nástroj a neexistuje jediný důvod proč by nemohl fungovat v mnoha oblastech.

Konkrétně z oblasti nemocničního prostředí mají plno referencí.

Viz: http://www.apple.com/ipad/business/profiles/ottawa-hospital/

iOS není jen App Store....

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

myslim ze muze ale apple nemam rad ale kdyz se k nemu koupi pouzdro a klavesnice na odepisovani emailu. spoustu lidi tvrdi ze android neni vhodny do pracovniho nasazeni myslim tablety s androidem ja to brzo posoudim protoze android jiz brzo zakoupim, pracovni tablet se doporucuje s win8 coz pri uchylnosti potvrzovani instalovani ruznejch aplikaci pomoci dotykace asi nebude nic extra:-]

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

pages - wordprocesor obdobný jako jinde, jen víc problémů při připojování své oblíbené klávesnice
keynotes - můžou být šikovné (od státnice nepoužívám presentační sw, možná by se o tom dalo uvažovat ;)
Mindnode - papír a tužka je myslím pořád ještě rychlejší, na editaci a distribuci v graficky presentovatelné kvalitě "proč ne"
Pro práci používám pořád klasiku monitor-myš-klávesnici a jen občas tablet (v původním významu slova) Wacom, odkonzultování zvládám na papíru (několik A3 rozložených po stole jedna 10" obrazovka nenahradí) a podkud se nemohu probírat daty stejně jako na desktopu, pak by pro mne měl tablet jen omezený význam.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.