CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Meta se postavila kanadskému zákonu: Blokuje všechen svůj zpravodajský obsah

Jako obvykle politik vymyslí kravinu a pak se diví, že se jí lidi/firmy brání :)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Spíše než politik za tím bude nějaký lobbing zpravodajských firem.
Zdar Max

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Kdyz si kazdy ze dvou kamaradu koupi noviny, a vecer to jdou prodiskutovat do mistni hospody a daji u toho par kousku ... taky z toho hospoda neopravnene profituje?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Samozřejmě.
Kdyby nebylo o čem pokecat, tak není důvod tam trávit čas.
Kratší čas --> menší útrata.

Zkoulet se do němoty lze i doma.
Je to levnější a hlavně si jeden ušetří ty komplikace s návratem domů.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Toto není zásah do svobody slova, o ten by se jednalo, kdyby některé kanály uvolnili a některé ne. Pokud na platformu nepustí žádné komerční zpravodajství (znamenalo by to složité vyjednávání a licenční poplatky) je to skutečně "obchodní rozhodnutí". Autor si plete pojmy s dojmy, tady jde o autorská práva (dle Kanadských zákonů), nikoliv svobodu slova, nebo jen slepě přeložil článek.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Rozmohl se nam tu takovy nesvar...
"Novinari" (zdraham se to slovo napsat i v uvozovkach) nas "nenapadnou" formou informuji, co si mame spravne o veci myslet.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jestli to nebude tim, ze zpravodajstvi cte mene a mene lidi. I ja prestoze nejsem nejmladsi jsem si noviny nikdy nekupoval (i kdyz nebylo online zpravodajstvi) a ani Metro, ktere bylo zadarmo me neoslovilo. Uplne jsem zacal ignorovat iDnes pote co zpoplatnili zpravodajstvi nekterych clanku. Zas tak me to zpravodajstvi nezajima. Tohle bude mit nejspise podobny efekt. Bud si nekdo ty zpravy chce cist a pak zvazi zda za ne bude platit nebo se na to vykasle. Tim, ze je tam facebook neposle, jich bude jen o to mene. Nemluve o tom, ze v Australii to neni tak cernobile a zakon byl na posledni chvili zmenen. I kdyz zpravodajstvi ma nejvetsi lobby diky osloveni velkeho poctu lidi a jedine co jim brani v delani co chteji jsou lide co jej delaji - podivejte se co dosahl Goebbels diky ovladnuti medii.
Uplne vidim, jak si zpravodajska kancelar zridi ucet na facebooku, da tam zpravy a rekne platte. Jakykoliv podnikavec toho vyuzije uplne stejnym zpusobem a jeste na to bude generovat zpravy pomoci Ai, at ma co nejvetsi zisk. To bude najednou novych novin.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Predstava, ze socialni site budou nekomu neco platit, je proste legracni a predem odsouzena k nezdaru.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.