CDR.cz - Vybráno z IT

Microsoft odhalil aplikaci k propojení mobilního telefonu s Windows 10

Společnost Microsoft se rozhodla postoupit dál při propojování Windowsů a mobilních telefonů. Nyní vyšla aplikace, která by v budoucnu měla umožnit Windows 10 správu SMS, notifikací nebo knihovny fotografií z mobilního telefonu.

Mezi dlouhodobé cíle Microsoftu patří i snaha propojit nebo přiblížit svůj OS Windows mobilním telefonům. Prozatím je Microsoft spíše na cestě ke splnění svých cílů než přímo v cíli. Jeho hlavními tahouny v současné chvíli jsou aplikace Office, Edge a OneDrive, které jsou dostupné jak pro Android, tak pro iOS. Nyní však připojuje další aplikaci, která propojí mobilní telefon s počítačem napřímo, tzn. bez využití cloudu.

Microsoft představil tuto aplikaci pod názvem Inbox během letošní konference Build. Již nyní je však k dispozici i pro běžného uživatele, a to v rámci programu Windows Insider. Celá aplikace je dosti omezená a zvládá pouze zlomek ze slibovaných funkcí.

Pro úspěšné fungování je zapotřebí si tuto aplikaci propojit s uživatelským účtem u společnosti Microsoft. Druhým krokem pak je instalace aplikace Microsoft Apps na Android ve verzi 7+ a úspěšné propojení se stejným účtem, jako u PC. Po přihlášení do Microsoft Apps je nutné tuto novinku povolit.

Celá synchronizace probíhá přes Wi-Fi, takže pokud využíváte mobilní data, nebudete moci tuto funkci plně využívat. Podle různých testů je zřejmé, že se jedná opravdu jen o jakousi betaverzi. Problém nastává hned u spárování, protože ne vždy se povede, aby se zařízení navzájem propojila.

Podle popisu aplikace ve Windows Store, kde je také ke stažení, by tato aplikace měla být schopna odeslat z mobilního telefonu fotku do PC, a zabránit tak neustálému přehrávání fotek nebo zdlouhavému posílání fotek e-mailem.

Pravdou je, že tato funkce funguje pouze pro posledních 25 pořízených fotografií. U těch máte možnost je zobrazit nebo uložit do svého počítače. Takže ten, kdo by si chtěl do počítače poslat fotografii z dovolené, která by byla 26. v pořadí, má smůlu.

Do budoucna by se mělo jednat o aplikaci, přes kterou bude možno spravovat třeba i notifikace, SMS, knihovnu fotografií, atd. Tato změna se očekává při podzimní aktualizaci Windows, která má údajně přijít v říjnu.

Zdroje: 

Diskuse ke článku Microsoft odhalil aplikaci k propojení mobilního telefonu s Windows 10

Pátek, 17 Srpen 2018 - 08:15 | AndyF1 | Zase objavuju teplu vodu. Ved kazdy lepsi vyrobca...
Čtvrtek, 16 Srpen 2018 - 22:57 | k3dAR | take me to pobavilo v souvislosti s predtim...
Čtvrtek, 16 Srpen 2018 - 16:04 | Ondar | Hmm.... další mrtvě narozené dítě...
Čtvrtek, 16 Srpen 2018 - 14:34 | Gaunter | " je zapotřebí si tuto aplikaci propojit s...

Zobrazit diskusi