CDR.cz - Vybráno z IT

Seznamte se s telefony Microsoft Lumia: Nové logo a kam se poděla značka Nokia?

Microsoft Lumia Phones
A je to tady. Nové telefony s názvem Microsoft Lumia jsou za rohem. Na kdysi největšího producenta mobilních telefonů tak čeká jen budoucnost v podobě výroby levných zařízení. Jak vypadá logo, které spatříme na chytrých telefonech a na co se lze těšit?

Microsoft tento rok konečně úspěšně dokončil nákup mobilní divize finského výrobce. Kdysi největší producent mobilních zařízení doslova zaspal éru dotykových zařízení a pozdější snahy a dohnání nebyly příliš úspěšné. Nově se situaci snaží napravit Microsoft se svými Windows Phone zařízeními.

Microsoft Lumia

Softwarový gigant potvrdil zvěsti o přejmenování smartphonů Nokia Lumia na Microsoft Lumia. Vzhledem k tomu, že bylo součástí kontraktu pouze několikaleté využívání značky Nokia, jedná se o logický krok. Zatím však uběhl pouze půlrok od dokončení akvizice a jedná se tak o rychlý vývoj událostí.

Podle slov zástupce Microsoftu, marketingového vicepresidenta Tuula Rytilä, budou zařízení Microsoft Lumia zařízení na trhu představena "brzy". Vedle nového názvu se podle všeho můžeme těšit i na nové funkce úzce spojené s portfoliem Microsoftu. Kromě názvu se toho zatím oficiálně příliš nemění a stejní lidé, kteří stáli za vývojem Windows Phone zařízení pro Nokii budou tuto činnost vykonávat pro Microsoft.

Nokia Microsoft Lumia Greenimage 3

Stávající zařízení o svou podporu nepřijdou a stejně tak nepřijdeme o značku Nokia. Ta se zaměří na vývoj levných zařízení pro masy, která nepoběží na OS Windows Phone. Za zmínku stojí třeba levná Nokia 130 za nízkou cenu 25 dolarů (kolem 500 Kč).

Zdroje: 

1, 2, 3

Lukáš Voříšek (Google+)

Šéfredaktor nového technologického magazínu inSmart.cz. Autor je fanouškem revolučních technologií a projektů, jako je fotoaparát Lytro a minipočítač Raspberry Pi. Dříve přispíval do magazínů PCTuning a Stahuj. S nadějí čeká na den, kdy nebude muset sedět u klávesnice a vše obstará čip v hlavě...

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Seznamte se s telefony Microsoft Lumia: Nové logo a kam se poděla značka Nokia?

Pondělí, 27 Říjen 2014 - 10:12 | Jaroslav Houdek | Nokia nezaspala co se týče dotyku, do roku 2010...

Zobrazit diskusi