CDR.cz - Vybráno z IT

Microsoft pošle nové kabely k tabletům Surface, může hrozit jejich samovznícení

Surface 1
Microsoft všem případným zájemcům vymění kabely k tabletům Surface. Mohou být totiž příčinou požáru.

Jste-li majitelem staršího Microsoft Surface Pro (netýká se pouze Microsoft Surface 4 PRO), měli byste v tuto chvíli zpozornět. Oddělitelná kabeláž vedoucí k AC adaptéru dodávaného společně s microsoftím tabletem, která byla prodána před 15. červencem 2015 v Evropě či před březnem 2015 v USA, trpí nepříjemnou vadou. Častým používáním v potenciálním místě pravidelného ohybu může totiž dojít k nalomení a následnému přehřívání, což může ve finále vést až ke kritickému samovznícení.

Dle informací od Microsoftu se zatím ozvalo jen malé procento zákazníků, kteří tento problém vypozorovali, Microsoft ale i přes to nechce dál nic nechat náhodě. Vadnou kabeláž se rozhodl stáhnout z oběhu a vyzývá majitele jejich zařízení k preventivní výměně.

Surface 2

Počínaje zítřkem, tedy 22. lednem, bude možné nalézt na stránkách Microsoftu patřičný odkaz, který zákazníky zavede na speciálně vytvořený formulář, kde bude možné zažádat o novou kabeláž. Vše samozřejmě proběhne zcela bezplatně.

I když není známo, s jakou rychlostí budou moci zákazníci očekávat nový přívodní kabel, měli by mít dle výrobce proces dobíjení pod kontrolou - nenechávat zařízení v nabíječce bez dozoru.

Obezřetně by si měli počínat i ti majitelé, kteří před zmíněným obdobím kupovali nový AC adaptér, u kterého je součástí balení také tento "neduhy trpící" kabel.

Zdroje: 

1, 2

Daniel Szkrobisz

Absolvent HŠML v Mariánských Lázních, který se víc než o gastronomii zajímá o IT a takové to domácí montování.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Microsoft pošle nové kabely k tabletům Surface, může hrozit jejich samovznícení

Žádné komentáře.