CDR.cz - Vybráno z IT

Microsoft ukončí podporu OneDrive pro Windows 7 a Windows 8

Společnost Microsoft se rozhodla ukončit podporu pro desktopovou aplikaci OneDrive na operačních systémech Windows 7, Windows 8 a Windows 8.1. Toto se však týká pouze uživatelů služeb OneDrive pro osobní využití. Firemní aplikace budou funkční až do ukončení podpory Windows 8 v roce 2023.

Zdroj

Google Drive a OneDrive jsou nejpopulárnějšími službami pro cloudové úložiště. Zatímco Google Drive pracuje prakticky nezávisle na tom, z jakého operačního systému na něj přistupujete, OneDrive to má jinak. Společnost Microsoft ho poměrně těsně provázala s operačním systémem.

Nyní její mluvčí oznámil, že podpora služby OneDrive pro operační systém Windows 7, Windows 8 a Windows 8.1 bude ukončena již 1. ledna příštího roku, což není příliš mnoho času. Po datu ukončení podpory budou ovšem mít uživatelé i nadále přístup ke svým souborům, jen tyto systémy nebudou již nadále aktualizovány.

Zdroj

V praxi to také nemusí pro konkrétního uživatele znamenat příliš velkou změnu, z pohledu novinek a uživatelských funkcí pro aplikaci OneDrive pro desktopy nepřinesli vývojáři v posledních letech nic moc zajímavého. Nadále také bude možné pracovat s webovou aplikací OneDrive, přes kterou se dají nahrávat i stahovat soubory.

Samozřejmě společnost Microsoft apeluje na to, abyste si co nejdříve aktualizovali operační systém. Poslední variantou je pak najít si jinou cloudovou službu. Tyto novinky se pak týkají výhradně služby OneDrive pro osobní účely, OneDrive pro firmy poběží i nadále. Jeho životnost bude limitována pouze životností jednotlivých verzí operačního systému.

Nikdo ze společnosti Microsoft nevysvětlil, proč jsou zde nastaveny různé podmínky pro stejnou službu. Ukončení podpory pro Windows 8 je naplánováno na rok 2023. Neměl by tedy teoreticky být žádný problém nechat doběhnout podporu pro celý OneDrive a spolu s podporou operačního systému ukončit i podporu služby OneDrive.

Zdroje: 

Diskuse ke článku Microsoft ukončí podporu OneDrive pro Windows 7 a Windows 8

Pátek, 12 Listopad 2021 - 09:11 | iko | Tu nejde o to, ze ci by to slo na win7 (...
Čtvrtek, 11 Listopad 2021 - 10:01 | Pety | Nevím, jak moc je OneDrive provázaný s Windows,...

Zobrazit diskusi