CDR.cz - Vybráno z IT

Návrat zakřivených telefonů! Doogee naváže na Samsung Galaxy Round a LG G Flex

Doogee vyvíjí nový druh zakřiveného displeje, který by měl být o něco pokročilejší, než-li dřívější pokusy v podání Samsungu a LG. Pokud ovšem prototyp dotáhnou do zdárného konce, jakou reálnou přidanou hodnotu přinesou?

Všichni si jistě pamatujeme Galaxy Round a LG G Flex, tedy smartphony, které měly obrazovky zakřivené podél vertikální, resp. horizontální osy. Jejich následovníci však brzy od tohoto trendu opustili a s pokusy ostatních značek jsme se mohli rovněž rozloučit. Až doposud, kdy se o navázání na (ne)úspěch zmíněného druhu smartphonů pokouší Doogee. 

LG G Flex 2 byl úspěšným zařízení v mnoha ohledech. Byl to první velký mobilní telefon, který využíval čip Qualcomm's Snapdragon 810, přicházel s červeným barevným modelem (a dlouho předtím, než se objevil solární červený HTC U11), díky svému zakřivenému displeji měl jedinečný design. Zklamáním pro některé byl fakt, že to byl poslední přístroj série G Flex, který byl vyroben společností LG.

Prototyp panelu zakřiveného smartphonu od Doogee zachytil Evan Blass, redaktor magazínu VentureBeat, viz fotky v článku. Dle jeho informací bude zařízení Doogee opatřeno zakřiveným displayem o poměru stran 18,5:9, dále 6 GB pamětí RAM a až 128 GB kapacitou. 

Doogee již v minulosti prokázal, že se nebojí experimentovat. V tomto roce totiž začal vyrábět Doogee Mix, kterým představil bezkonkurenční a inovativní design displeje za nezvykle nízkou cenu. Je pravděpodobné, že se s novým designem zakřiveného displeje bude pokoušet v roce 2018 dosáhnout podobné cenové relace.

I když se tento nápad může zamlouvat určité skupině uživatelů, pravdou je fakt, že zakřivené displeje nenabízí v současných provedeních příliš vysoký přínos pro smartphony. Jako budoucnost lze ale vnímat základní koncept. Jistě by bylo příjemné mít veliký display, který vás díky svému zakřivení naprosto obklopuje. V tomto případě se ale stále jedná o 5,5 palcový smartphone, jehož hloubka je zanedbatelná.

Tagy: 
Zdroje: 

Diskuse ke článku Návrat zakřivených telefonů! Doogee naváže na Samsung Galaxy Round a LG G Flex

Úterý, 5 Prosinec 2017 - 22:16 | mimi1vx | prave ze neni, mel jsem flex a je to 100x lepsi...
Úterý, 5 Prosinec 2017 - 01:10 | Gaunter | Tak 77" OLED 4K zakrivená TV v rozumnej cene...

Zobrazit diskusi