CDR.cz - Vybráno z IT

Nenápadné smartwatch Kairos T-Band: Analogový ciferník s chytrým páskem

Kairos T Band
S příchodem smartwatches s barevnými displeji se opomnělo na klasické analogové hodinky. Výrobce Kairos sloučil obojí do svého nadějného konceptu.

Když se řeknou chytré hodinky, tak si člověk představí záplavu nejrůznějších barevných displejů na gumových náramcích, které potlačily klasickou funkci analogového zobrazení času. Společnost Kairos na to jde jinak.

Koncept Kairos T-Band zachovává tradiční vzhled hodinek doplněním o chytrý pásek. Na výběr jsou tři různé varianty zařízení ND, HD a OD. Verze Kairos T-Band ND disponuje pouze obyčejným páskem s LED diodami, Kairos T-Band HD má LED panel ukrytý pod tenkou membránou, který je viditelný pouze v aktivním režimu a umí zobrazit pouze alfanumerické znaky. Poslední model Kairos T-Band OD je vybaven zakřiveným PMOLED displejem.

Kairos T Band Concept

Všechny modely Kairos T-Band jsou obdařeny 32bitovým procesorem ARM Cortex M4, 1MB Flash pamětí a 192 kB RAM. Hodinky běží na Kairos OS a je možné je synchronizovat přes Bluetooth s chytrými telefony se systémy iOS, Android nebo Windows Phone. Zařízení nabídne baterii s kapacitou 200 mAh, což by mělo při plném nabití údajně vystačit na dva až tři dny. Co se týká dalších vlastností, hodinky jsou vodotěsné dle standardu IP67, mají devítiosý gyroskop, kompas, senzor pro měření srdečního tepu nebo krokoměr.

Kairos nabízí své chytré hodinky T-Band ND, HD a OD v crowdfundingové kampani na serveru Indiegogo za akční ceny 499, 508 a 528 dolarů (cca 11200, 11450 a 11700 Kč) plus poštovné 20 dolarů. Pokud firma od podporovatelů vybere cílovou částku 50 tisíc dolarů, balíček můžete očekávat nejdříve v květnu 2015. Pokud byste měli zájem čistě o mechanické analogové hodinky Kairos MSW 115, jejich cena činí 399 dolarů, což je zhruba 9 tisíc korun.

Kairos Msw 115

Analogové hodinky Kairos MSW 115

Je možné předobjednat také samotný pásek Kairos T-band za cenu do 129 dolarů (2900 Kč), který je kompatibilní s některými typy současných hodinek, takže byste mohli k využívat své stávající hodinky a k ciferníku připevnit pouze chytrý pásek Kairos. Výrobce do budoucna plánuje lepší kompatibilitu náramků s hodinkami jiných značek.

O "Olga Kolková" K

Redaktorka serveru CDR.cz

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Nenápadné smartwatch Kairos T-Band: Analogový ciferník s chytrým páskem

Úterý, 9 Prosinec 2014 - 17:36 | HKMaly | Nikdy bych nerekl, ze se jednou bude nutne...

Zobrazit diskusi