CDR.cz - Vybráno z IT

Netflix chystá animovaný seriál na motivy Ingress, hry od tvůrců Pokémon GO

Studio Niantic pracuje na nové verzi své oblíbené mobilní hry Ingress, zvanou Ingress Prime. Společně s ní by měl být vydán i nový animovaný seriál Ingress: The Animation, z dílny Netflixu.

Studio Niantic je již mezi fanoušky her s rozšířenou realitou dobře známo pro svoji hru Pokémon Go, která již nasbírala přes 100 milionů stažení. V roce 2012 byla od Niantic uveřejněna i hra Ingress, která do současné doby zaznamenala "pouhých" 10 000 000 stažení. Primárním cílem této hry je převzít kontrolu nad portály, které jsou umístěny v reálném světě. Nyní se však Ingress dočká nového kabátu, protože v říjnu vychází nová verze, a to Ingress Prime, s kterou zároveň vydá Netflix i animovaný seriál Ingress: The Animation.

O co vlastně ve hře jde?

Jednoho krásného dne se všude po světě začala objevovat jakási hmota, či energie, nahromaděná kolem portálů. Portály se zpravidla nacházejí u zajímavých míst typu street art, monumenty, architektonických skvostech, sochách, atd.

Další zajímavostí o portálech je, že jsou otevírány záhadnými mimozemšťany nazývanými Shapers. Díky tomu se i hráči dělí na dvě skupiny, a to:

  • Osvícení = ti, kteří věří, že nové mimozemské technologie mohou pomoci celému lidstvu v dalším vývoji. 
  • Odpor = jsou spíše konzervativní a brání se změnám.

Tímto rozporem mezi skupinami začaly veškeré boje a obsazování portálů. Hráč je na začátku vyzván, aby si vybral, za kterou skupinu chce bojovat. Skupina hráčů pak pro své uskupení obsazuje jednotlivé portály, které se spojí do polí (pro pole je zapotřebí alespoň tří portálů). Cíl hry je tedy jednoduchý, obsazení co nejvíce portálů, vytváření co největšího pole a tím i bránit v získávání území.

Jak to vypadá do budoucna

I když se jedná o celkem propracovanou hru, je znát, že je již šest let stará. Proto se Niantic rozhodl v letošním roce, konkrétně v říjnu, uveřejnit novou a údajně vylepšenou verzi, nazvanou Ingress Prime. Tato nová hra bude také podpořena animovaným seriálem „Ingress: The Animation“ z dílny Netflix. Vzájemně se tak budou mediálně podporovat, a divácké základny s těmi hráčskými se navzájem prolnou. 

Na tomto novém animovaném seriálu se podílí Yuhei Sakuragi a Takeshi Honda. Hlavní postavy se jmenují Makoto a Sarah a oba ovlivňuje exotická hmota unikající z portálů. Makoto je policista se schopností vidět historii objektů, poté co se dotkne. Sarah naproti tomu dokáže vidět různé prvky časoprostoru. Tato dvojice skončí na útěku před třetí tajuplnou postavou jménem Jack.

Všichni tři jsou pak zapleteni do války mezi skupinou osvícených a odpůrců. K tomu všemu se jim podaří zjistit, že jakási korporace dělá experimenty na lidech s hmotou vystupující z portálů. Postupně nabírají podezření, že korporace má špatné úmysly.

Podle všeho by se měly tyto postavy objevit jak v seriálu, tak i v připravované hře Ingress Prime. Na to, jak celý projekt dopadne, si budeme muset však počkat až do října.  

Diskuse ke článku Netflix chystá animovaný seriál na motivy Ingress, hry od tvůrců Pokémon GO

Žádné komentáře.