CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Netflix HDR na Windows 10 pouze s GPU Intel nebo NVIDIA

Intel s nVidii Netflixu dobře zaplatili.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

A když budu mít Skylake a GTX, tak to pojede či nikoliv?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokud si to utorrentíte, vsadím se, že to bude běžet na všem, i na tom AMD. ;)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

asi tak nejak bity bude opet jen poctivy a platici zakaznik ... obchodni model velkych spolecnosti je prazvastni tzv. platite tak vam to jeste zneprijemnime :)

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

nevim jak je to s poslednim DRM od MS jestli tuhle kombinaci povoluje ale drive se psalo ze to lze pouze kaby+ to ze to funguje na konzolich je spise tim ze je to uzavrenejsi platforma a hure se obchazi ochranne prvky takze asi proto je tam ta vyjimka (a nebo tam ty obody jsou proste integrovane na zakazku - u Ryzenu s tim bud jeste nepocitali nebo neni zatim SW podpora a mozna to ten HW umet bude)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vidím, že jste se vyhnuli vysvětlení proč to na AMD nejde odmávnutním že to "netflix nezdůvodňuje". Tohle už je starší záležitost a jde o podporu DRM. Původně to jelo jen na intelech, potom nvidia dodala podporu do svých ovladačů (cca měsíc/dva zpátky se tím chlubili). Teď se jen čeká, až se v AMD taky rozhoupou.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ja si uzival funkce HDR ve Half - Life 2 Lost Coast jiz na ATI Radeonu X800 XT Platinum Edition coz byla api DirectX 9.0b/Shader Model 2.0b k-graficka karta, operacni system byl Windows XP SP2 Professional, k dispozici mel 1GB RAM, ta hra ma jiz 12 let! a najednou je pro zprovozneni HDR coz je jenom dynamicke prepinani, nasvetleni sceny svetlem v prechodu do temno cerne vyzadovan Windows 10, nekvalitni prohlizec Edge, graficka karta kompatibilni s api DirectX 12 coz je Shader Model 5.1 + k tomu jeji osobni 3GB graficke pameti a predpokladam ze v pripade RAM pujde o 6-8GB, to vazne nerika nic o kvalite programovani ale jenom o presirani vykonovych prostredku, ja vim ze se jedna o 4K ale presto sou doporucene pozadavky mimo zdraveho rozumu a jeste to umele znekompatibilnit pro Edge a dalsi si uzijou vse bez HDR a jeste k tomu ve 720p kdyz nam jede rok 2018!, tak to je pekne ukazkove svinstvo, o nepodpore AMD nehlede nakolik Vega je modernejsi nez refresh Maxwell > Pascal NVIDIE, proste kto zaplati ten po-jede, kapitalismus je konzumi svet bez rozumu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pokud bude v AMD driverech podpora 10 bitového dekódování HEVC a PlayReady 3.0, nevidím problém. To zatím deklarovali jen Intel a nVidia. Původně to měly umět tuším jen karty od 1060 nahoru. Ale situace se asi mění každým okamžikem. Holt, je to dynamické odvětví.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Uměle omezený HW, opět. I nVidia GT1030 umí 10bit HEVC (osobně zkoušeno 150MBits bez problémů), nemá ale 3GB VRAM. K čemu je ale potřebují na dekodování? No nepotřebují. AMD umí 10bit HEVC od Polaris. Problém je asi zakopaný právě v PlayReady 3.0.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Úžasné DRM, které je stejně ve finále k prdu. Ono je to jedno, zákazník se ohne a když tam přibalí nějakej buzerační SW a reklamu, že auto by jste neukradli, zákazník to stejně v celkové ceně zaplatí.

Já na tyhle služby osobně dlabu. Myšlenka je to hezká, ale já s tím materiálem dál pracuju. Chci si to přehrát ve svém přehrávači, chci si tam nabalit svoje filtry a úpravy. Tohle mi streamovaný obsah nedovolí (nemluvě o zátěži už tak pomalé 10Mbit linky). No a když si uprdnou, tak si neprohlídneš ani ty reklamy a máš smolíka. Ale ano, rozhodně je to lepší situace, jak před netflixem, spotify, PearMusic a podobně. Jen to DRM smrdí a jen tak se ho nezbavíme.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Vy jste nikdy Netflix nevidel, ze ne? Jinak byste vedel, ze tam buzeracni software ani reklama neni. A jejich system ochrany obsahu je hodne kvalitni, dnes pry jediny zpusob jak odamtud stahnout video je screen-grab. A to nemluvim o tom, ze u rady veci umoznuji stazeni a prehrani offline. Je to omezene, ale na to, abych detem stahl neco na offline sledovani v prubehu dlouhe cesty to staci.
Remcat ze netflix nepodporuje vas vlastni prehravac je jako si koupit sroubovak a remcat ze se s nim spatne vrta. Nejakou diru do dreva nakonec udelate, ale nebude to mit parametry, ktere chcete.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vy jste mě ale nepochopil, tyhle služby znám moc dobře, možná jsem to nenapsal zrovna nejlépe.

Netflix a další nejsou pro mne z toho důvodu, že je to primárně stream. Ano, lze mít po nějakou dobu offline kopii, ale zkrátka to není ono. Limituje mne internet (který tu zkrátka lepší nebude) a zároveň by mi někde vadilo to DRM omezení na jejich SW/Browser. Mám své a na to jsem zvyklý. Stejný důvod, proč mě točí i někdy DRM steamu. Chtěl jsem si patchnout starou hru, neboť distribuují starou verzi a hle, po patchi to prudilo a nemohl jsem to spustit. Musel jsem googlit a zkoumat, jak to donutit fungovat.

No a k reklamám... máme tu DVD i BR filmy. Pokud to jsou zejména "rodinné" filmy (primárně pro děcka), tak i když ten daný film stojí dejme tomu 300-400Kč, stejně tam nacpou tunu trailerů a podobného balastu. U DVD za 100Kč se to i pochopit dá, zlevňuje to produkt, ale pak člověk občas narazí na "auto by jste neukradli... bla bla bla", u produktu, co si člověk opravdu zakoupil. Kde je pak ta motivace, když tohle u materiálu z torrentu či webových úložišt nehrozí.

Ideál asi existovat nebude. Streamovaný obsah je logicky zapůjčen, proto je to levné, paušální a omezené. Člověk má k dispozici vše, ale musí akceptovat DRM a limity. Nebo si zakoupit placku/digitální kopii za "plnou" cenu, kde to DRM je sice taky, ale už značně volnější. No a pak je tu ten warez, kde to DRM není vůbec, cena je ta nejlepší možná (pro spotřebitele), ale kvalita může být značně pochybná (MP3 ripy přestrojené za FLAC, zmršená dynamika, komprese barev..).

No a třešnička na dortu je právě tohle stupidní omezení netflixu na daný SW a HW. Přitom to jde i jinak (GOG). Ano, na torrentu se válí hromada uwarezeného SW z GOGu, nicméně i tak si ten SW zakoupím. Mám větší jistotu, že tam není nic přibaleno navíc, že to mohu kdykoli tahat plnou hlemýždí rychlostí mého internetu (ale pořád lepší jak prchavý warez) a že jsem opravdu alespoň podpořil vývojáře. No a i přes to všechno ten GOG stále funguje, evidentně jim ten torrent příliš velké vrásky nedělá a lidé v tom ty peníze točí.

PS: Na hudbu používám český supraphon, kde je toho kupodivu dost (i když něco málo chybí, ale i tak jsem překvapen, co všechno tam mají). Těch 200-300Kč za album ve FLACu jsem ochoten přežít a je to stejné jako GOG. Nevím jestli se tenhle obsah objevuje na torrentu (spíš si myslím že kopie pochází od jinud), už vůbec netuším, jestli to hnije někde v "cloudu" webového úložiště, nicméně taky evidentně nekrachujou a funguje to... jen to není za tak líbivé ceny, jako ty hry, ale co se dá dělat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No, o důvod víc, aby se lidé co jedou na Linuxu či AMD sháněli jinde ... Kdo chce kam, pomozme mu tam. :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.