CDR.cz - Vybráno z IT

Netflix oznamuje filmovou adaptaci BioShock

Některé hry se zdají pro televizní adaptaci již od začátku jako stvořené – a BioShock je rozhodně jedním z nich. Netflix nyní oznámil, že připravuje filmovou adaptaci, a nezbývá než jen čekat, jak to pod jejich taktovkou nakonec dopadne.

Přestože filmové a seriálové adaptace stále nevykazují vysokou úroveň úspěšnosti mezi diváky, asi ničemu neuškodí se o to stále pokoušet – třeba se někomu podaří jednou ten začarovaný kruh prolomit. Netflix sice nemá v tomto odvětví zrovna neposkvrněnou pověst, ale už se jim také povedly i světlé výjimky.

Příkladem za všechny budiž jeden z nejúspěšnějších loňských seriálů, animovaný Arcane, který vypráví příběh z prostředí světa League of Legends a exceluje téměř ve všech ohledech. První část Zaklínače si nakonec také odnesla docela dobré hodnocení, i když druhá série už atakovala spíše podprůměrné skóre.

Teď přichází na řadu adaptace Bioshocku. Vzhledem k připravovanému novému dílu série je rozšíření publika o filmové fanoušky logickým krokem. Na rozdíl od obou předchozích příkladů jde o hranou předělávku ve filmové podobě. S Netflixem na něm budou pracovat i tvůrci videoherní předlohy 2K a Také-Two, kteří by měli hlídat zejména zachování autenticity původního díla. Podle dostupných zdrojů však ještě filmu nebyl přidělen ani scénárista a režisér, přestože přípravy k filmu probíhají již skoro rok. 

Ještě dlouho před tím, těsně po vydání první hry, se chystal na tuto adaptaci Gore Verbinski (pro Universal Pictures), jehož můžete znát především jako režiséra Pirátů z Karibiku. Projekt byl nakonec ve fázi konceptu odložen na neurčito, jelikož se režisér dožadoval dostatečného budgetu na natočení filmu s R-ratingem (určený pro dospělou audienci), na čemž se s UP neshodli. Třeba to už tentokrát dopadne lépe. 

Pro neznalé doplníme, že BioShock je příběhová hra s hororovými podtóny a srdceryvnými zvraty, která vyšla již v roce 2007, a od té doby se dočkala i remasterované verze. V prvních dvou dílech zavítáme do podmořského města Rapture, které ve výsledku není vůbec takovou utopií, jakou jeho autoři zamýšleli. 

Zdroje: 

Diskuse ke článku Netflix oznamuje filmovou adaptaci BioShock

Čtvrtek, 24 Únor 2022 - 14:21 | Nafrei | Tak minimálně to ten velký zvrat ukáže další...
Čtvrtek, 24 Únor 2022 - 08:03 | Swordfish | Na druhou stranu Bioshock vyšel kdy - v roce 2007...
Úterý, 22 Únor 2022 - 13:42 | Tomáš Černák | Problém je, že Bioshock stojí a padá právě na tom...

Zobrazit diskusi