CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Nokia představila Ashu 210, telefon pro nenáročné uživatele za patnáct stovek

nechápu ...

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Njn, je to zklamani .... Je spousta lidi, co by ocenilo nejaky 5" telefon s HW klavesnici ..... nokia mohla mit cely tenhle trh pro sebe .... takhle akorat lidi navnadila a ostatni vyrobci ted vidi, ze by zajem byl a zase to nokii nekdo vyfoukne. Ale dobre jim tak ....

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Taky se divim, ze dneska zadny vyrobce neudela jeden jediny poradny telefon s klavesnici. Vzdyt by zabral cely segment tohoto trhu. Snad konecne uvedou Blackberry Q10, ktere by melo toto splnovat.
Ale je zde videt urcity vyvoj, low-end telefon s klavesnici dnes po nekonecne vlne dotykacu. Jeste 5 az 10 let a treba se dockame klavesnic i v mainstreamu.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Ten blackberry ale ma jenom takovu tu malou nepouzitelnou klavesnicku pod displejem (jak mel treab P910i). A kdovi, jestli bude mit aspon dotykovy displej. Jako nechapu, ze nevyrobi neco jako HTC Vision nebo Wizard .... u meho visionu je to jedina moznost, protoze na sekacim androidu neco napsat, to uz by se nedalo pouzivat vubec. Me by zajimalo, co delaji vsichni ti analytici, co berou statisice mesicne a maji jim tohle radit. Dyt to prece neni ZX spectrum, po kterem by asi zas takovy hlad nebyl .... to je proste telefon s HW klavesnici, ktery si sve kupce VZDY najde. Tam neni kam slapnout vedle. Uz i u tabletu pochopili, ze "klavesnice" na obrazovce stoji za hovno ..... kazdy, kdo pouzival kdy dotykovy telefon to vi, ale nejaci posahanci ve vedeni tech firem to nevi ..... ale od toho maji mit ty chytre analytiky ..... je to ostuda.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

BB Q10 podle specifikaci ma dotykovy displej. Jinak tu "malou nepouzitelnou " klavesnicku mam na jednom jejich starsim modelu a nemuzu si ji vynachvalit. Tim netvrdim, ze by nemohla existovat lepsi.
Tu obchodni strategii nechapu - prodeje by byly, uz jen vzhledem k minimu konkurence. Nebo snad cekaji, ze kazdy jejich mobil ma prekonat prodeje iPhone?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

já mám teda raději klávesnice pod užší hranou displeje. A to ať pevné - Treo 650 ideál, nebo vysouvací - jako třeba Palm Pre.
Nechápu, proč to u WP tak ignorují. I u Androidu je to katastrofa. Sice tvrdí, že se tyto telefony moc neprodávají, ale to se nemůžou divit, když většinu těch co spáchali byl jen low-end, nebo maximálně střední třída.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ona existuje stredni trida Android s klavesnici? Zatim jsem videl jen low end.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Motorola Pro+ by to v době uvedení mohla jakž takž splňovat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pravda, na Motoroly jsem uplne zapomel, nebot se oficialne v CR neprodavaji. Jeste tusim Motorola Milestone a Defy Pro meli klavesnici a asi 2 modely od Samsungu, ale nic co bych si mohl bezne koupit nebo nemelo zasadni nedostatky.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

No kdyby tam bylo MeeGo tak mozna, tohle je jen pro masochisty ;-))

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jinak NOKIA je jiz v segmentu mobilu mrtva, to bude trvat do doby, nez vyhodi M$, nebo nez zacne delat neco jineho at uz v IT, nebo uplne mimo, v minulosti delali kde co ;-))

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Jo ale mam dobrou zpravu, o MeeGoo jsme neprisli ;-))
Nikoa vyhdoila vsechny schopne vyvojare, protoze je nahradila M$ Windows a tak SW kupuji.

Jenze Finsko je Finsko a lide chteli pokracovat, i v CR pro ne delalo mnoho lidi a vsechny pustili k vode. Finove tedy zalozili vlastni firmu, nebot produkt je jiz hotov, HW si nechaji vyrobit v Cine, proste koupi komponenty a nechaji si vylisovat svuj design. Firma Nokia jim vraci odstupneho postoupila veskere patenty ohledne MeeGoo ... mozna ze je to takova mala revoluce a ze jednou tahle pidi firmicka koupi Nokii ;-)))

takze se mame na co tesit.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

poněkud mi uniká důvod absence 3G a ostatních datových mobilních způsobů připojení, když jsou použity i pro low-end Nokia 301

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.