CDR.cz - Vybráno z IT

NortonLifeLock se chystá odkoupit Avast za 170 miliard korun

Společnost NortonLifeLock začala vyjednávat s českou antivirovou společností Avast ohledně možnosti akvizice. Zahájení vyjednávání potvrdil i zástupce společnosti Avast, nikdo však neví, zde dospějí ke vzájemné dohodě ani jaké budou podmínky dané akvizice.

Zdroj

Spolu s rozvojem počítačů na konci minulého století se rozmohl ve stejné míře i problém s hackery a jejich viry. Již od roku 1988 pak působí na tomto trhu jeden z nejznámějších antivirových programů Avast Antivirus, který pochází původem z Čech, ale v současné době je celosvětově uznávanou kapacitou dostupnou ve 45 jazycích.

Jeho úspěchu si všiml i americký gigant NortonLifeLock, který v současné době vyjednává o koupi české společnosti Avast Software s.r.o, která se od počátku o tento antivirový program stará. První zprávu o možném prodeji české společnosti americkému konkurentovi přinesl deník The Wall Street Journal. Informaci pak následně potvrdil i mluvčí společnosti Avast.

Zdroj

Odhadovaná cena Avast Software s.r.o. se pohybuje okolo 170 miliard korun. V jednání se však neočekávají žádné protahování, a proto celá akvizice může být hotová ještě do konce tohoto měsíce.

Avast však vydal oficiální tiskovou zprávu, kde potvrdil, že jednání probíhají. Na druhou stranu také uvedl, že žádné další podrobnosti nejsou k dispozici. Není prý ani jisté, zda se obchod uskuteční. Vzhledem k tomu, že Avast je obchodovaný na burze v Londýně, vztahuje se také na něj tamní soubor pravidel označovaný jako „The Takeover Code,“ podle kterého má NortonLifeLock čas učinit oficiální nabídku na fúzi do 11. srpna.

Pokud se tento obchod uskuteční, půjde s jistotou o jednu z největších akvizic firmy založené v České republice. Společnost Avast má produkty a služby, které dle oficiálních údajů využívá 425 milionů uživatelů a za které utržily jen za první čtvrtletí 5,1 miliardy korun. Zda se akvizice nakonec provede, se dozvíme nejspíše již v několika příštích dnech.

Diskuse ke článku NortonLifeLock se chystá odkoupit Avast za 170 miliard korun

Pondělí, 19 Červenec 2021 - 22:18 | Vojtech Nekvapil | Tak free se v poslední době stalo spíše adware,...
Pondělí, 19 Červenec 2021 - 13:21 | Vendelín Kryšpín | Já mám opačnou zkušenost. Vzpomínám na dvě...
Pondělí, 19 Červenec 2021 - 09:05 | Anonym | Odpověď zní, je to naprosto jedno. Avast je to...
Pátek, 16 Červenec 2021 - 13:25 | gepard | Otázka zní, jestli po případné akvizici zůstane...

Zobrazit diskusi