CDR.cz - Vybráno z IT

Nová verze Microsoft Edge pro Android vylepšuje synchronizaci

Jestli používáte na mobilním telefonu se systémem Android jako prohlížeč Microsoft Edge, nejspíše jste si všimli, že nedávno dorazila aktualizace. A co přináší?

Už v době ještě intenzivního vývoje Windows Phone Redmond pracoval na aplikacích pro konkurenční platformy iOS a Android. Takovým pomyslným vrcholem je vydání prohlížeče Edge na jinou platformu, než je Windows. Pro srovnání, naposledy byl prohlížeč od Microsoftu pro cizí platformu v roce 2003, kdy se jednalo o poslední aktualizaci Internet Exploreru pro Mac.

Právě Microsoft Edge se dočkal aktualizace. Ta kromě samozřejmého vylepšení stability a rychlosti přináší i další novinky. Konečně lze například nastavit tmavý režim a je upraveno nastavení, které je o něco přehlednější. Navíc byla přidána i funkce synchronizace hesel s Microsoft ID, což je praktické, pokud používáte Edge i na počítači. Samozřejmě funguje i dvou-fázové ověření účtu.

Zajímavé je, že ačkoliv se jedná o prohlížeč od Microsoftu, nevyužívá jádro EdgeHTML, nýbrž v případě iOS je to WebKit a Blink v případě Androidu. Ono je to logické. Přepisovat celé jádro prohlížeče na jinou platformu je náročné a drahé. Navíc obě vykreslovací jádra jsou již optimalizována a jsou opensource, takže si je Redmond může případně upravit.

Tagy: 
Zdroje: 

Pavel Štrobl

#Externista #CSharp #Microsoft #IoT #Mobilní_technologie #ARM #Elektromobilita #Alternativní_paliva #Old_games #DOS #Student #Burgery

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Nová verze Microsoft Edge pro Android vylepšuje synchronizaci

Žádné komentáře.