CDR.cz - Vybráno z IT

Nová vlajková loď Huawei bude mít dvojitě zahnutý 2K displej

Huawei Mate S
Čínský výrobce by měl v příštím roce překvapit novými smartphony se zahnutým displejem. Nové modely jsou zatím zahaleny tajemstvím, ale i tak něco už vyplynulo na povrch.

Experiment jihokorejské společnosti Samsung se vyplatil. Nový koncept smartphonu s dvojitě zahnutým displejem u zákazníků sklízí úspěch, nyní konkrétně s třetím zástupcem Galaxy S6 edge+. Na internetu se objevily spekulace, že se ve šlépějích Samsungu vydá také čínský výrobce Huawei.

Společnost Huawei se údajně chystá do své nabídky zařadit novou modelovou řadu smartphonů se dvojitě zakřivenou obrazovkou. Vrcholný model by měl být vybaven kvalitním Super AMOLED displejem zahnutým na obou koncích a obrazem s vysokým rozlišením 2K. Než aby se Huawei pustila do vývoje vlastních zakřivených displejů na vlastní pěst, prý raději uzavřela dohodu se Samsungem, mistrem ve svém oboru. I když tedy má nová vlajková loď využívat stejný panel jako Samsung Galaxy S6 Edge, není jisté, že se bude jednat o totožnou úhlopříčku 5,1".

Galaxy S 6 Edge Plus

Zdroje uvádějí, že by se nové, zatím nepojmenované smartphony, měly na trhu objevit v první polovině roku 2016. Zamýšlená produkce nejvybavenějšího zařízení z této řady je stanovena na tři miliony kusů měsíčně. Možná budeme mít co do činění s novým procesorem Kirin 950. Bližší informace ohledně specifikací nebyly doposud zveřejněny, nicméně se má jednat o high-end produkty, takže bychom mohli očekávat komponenty na špičkové úrovni. Ještě si tedy musíme počkat, ale jak je známo, čínští výrobci se umí s výrobou poprat velice dobře, proto by nás mohla výsledná cena mile překvapit.

Podle serveru GizChina.com se telefonu Samsung Galaxy S6 rodí další čínský konkurent. Xiaomi také chystá přístroj ve stylu edge+, který se má jmenovat Mi Edge. Zařízení s ohnutým předním panelem by mělo mít ve své výbavě s největší pravděpodobností 5,2" 2K displej od Sharpu, procesor Qualcomm Snapdragon 808, minimálně 3 GB RAM, čtečku otisků prstů a fotoaparát s rozlišením 16 MPix.

O "Olga Kolková" K

Redaktorka serveru CDR.cz

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Nová vlajková loď Huawei bude mít dvojitě zahnutý 2K displej

Čtvrtek, 10 Září 2015 - 17:42 | Xspy | Zdá se mi , že to Samsung u S6 s EDGE tak trochu...
Čtvrtek, 10 Září 2015 - 09:09 | RedMaX | Najde se tu nekdo, kdo by byl unesen z EDGE...

Zobrazit diskusi