CDR.cz - Vybráno z IT

Nové Call of Duty se vrací do 2. světové války. Máme první informace a trailer

Čerstvě odhalené Call of Duty: WWII nabídne nekonečnou akci, autentický zážitek, historické rekonstrukce bitev i silný příběh. Na své včerejší oficiální představení lákalo již týden. Z jejího odhalení přinášíme první informace.

Po dobu několika posledních měsíců se o novém dílu série Call of Duty internetem šířila jedna informace za druhou. Teď ovšem došlo na oficiální zdroje, další přírůstek do série byl definitivně oznámen a odhalil první fakta. Stalo se tak na tiskové konferenci společností Activison a Sledgehammer Games v Londýně. 

Call of Duty se vrací ke kořenům, ponese podtitul WWII, čímž dává jasně najevo, na kterém bitevním poli budeme hájit barvy spravedlnosti. Moderního válčení už bylo dost, tentokrát nás čeká velký (a věříme také velkolepý) návrat do druhé světové války.

Nové Call of Duty jí nebude mapovat celou, zaměří se na poslední dva roky 1944 až 1945.Vylodíme se v Normandii, změříme síly s nepřítelem v Ardenách, osvobodíme Paříž, obsadíme Berlín - Call of Duty: WWII bude tedy jedna slavná bitva za druhou.

Codww 2Codww 3

Možná si říkáte, že se bude hra opakovat, Operaci Overlord - Den D, mapuje snad každá druhoválečná hra a konec konců i Call of Duty 2. To je sice pravda, ale třeba samotná dvojka zpracovávala vylodění na sousední pláži Utah, nikoliv Omaha. Na tu nejslavnější, a to hlavně díky snímku Zachraňte vojína Ryana nebo konkurenční sérii Medal of Honor: Allied Assault, nás zavede až tentokrát.

Hra nabídne ty nejslavnější bitvy druhé světové války, neutuchající dávku akce a prý i strhující příběh. Většina dějství se bude odehrávat z pohledu mladého amerického vojáka, člena 1. pěší divize Spojených států Amerických, přezdívané Big Red One. To ale není zdaleka všechno, v rámci kampaně se ujmeme také role Brita nebo francouzské odbojářky, abychom válku zmapovali také z jejich pohledu. Čtete správně, Call of Duty: WWII nabídne hru za ženu.

Vývojářské studio Sledgehammer Games chce pod záštitou vydavatelství Activision Publishing poskytnout hráčům autentický zážitek. Na hře pracovali tři roky, součástí bylo také osobní mapování, focení a natáčení terénu a míst, kde se slavné bitvy odehrávaly, stejně jako konzultace s historiky a odborníky na tématiku a problematiku druhé světové války.

Vedle hry pro jednoho hráče můžeme s jistotou očekávat multiplayerovou složku, která by oproti předešlým dílům měla projít zajímavými inovacemi, leč ponechá i funkce a módy staré a zaběhlé. Počítat můžeme také s kooperativní kampaní zombie módu, který má být skutečně strašidelný.

Napíše svůj vlastní příběh a zasadí nás do samotného závěru války, kdy se Německo pokouší o vzkříšení upadající moci všemi dostupnými i nedostupnými prostředky. Více ale napoví chystaná multiplayerová beta.

Codww 4

Call of Duty: WWII vychází 3. listopadu letošního roku pro Windows PC, PlayStation 4 a Xbox One. Podrobnosti a další informace ke hře si tvůrci schovávají na letošní Electronic Entertainment Expo (E3), největší herní veletrh světa, na kterém bude CoD tradičně jedním z největších tahounů. Do té doby nás ovšem zcela jistě budou lákat dalšími akčními obrázky a teaser trailery.

Zdroje: 

Oficiální

Michal "MichalPospíchal" Pospíchal

V roli novináře se na herní scéně pohybuje už více než 9 let. V historii prošel několika velkými redakcemi, jako BonusWeb.iDnes.cz, naposledy se v roli šéfredaktora podílel na tvorbě serveru inGamer.cz, který byl 1. ledna 2014 sloučen s herní sekcí CDR.cz, kde nadále vedl rubriku. V červenci 2014 se na vlastní žádost přesunul na post editora magazínu. Od roku 2016 píše také pro DIIT.cz o technických a všeobecných tématech.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Nové Call of Duty se vrací do 2. světové války. Máme první informace a trailer

Pondělí, 1 Květen 2017 - 22:12 | tony | Stejně nejlepší díl byl Duty Call ten si na nic...
Pondělí, 1 Květen 2017 - 15:17 | Gath G | Náhodou, třeba francouzské odbojářky z Haló, Haló...
Pátek, 28 Duben 2017 - 12:45 | John Doe | "za ženu" Chybí mi možnost hrát za...
Pátek, 28 Duben 2017 - 09:59 | DDR0 | Nj, to se to vybírá dobře, jen vítězné roky....
Čtvrtek, 27 Duben 2017 - 18:54 | japkoslav | Tak je jasný, jak to dopadne - regenerování HP...
Čtvrtek, 27 Duben 2017 - 15:24 | Psycho Mantis | Většině zmíněných "informací" jsou...

Zobrazit diskusi