CDR.cz - Vybráno z IT

Nový Assassin’s Creed se podívá do Egypta? Unikly první informace

Image 3205 E European Kestrel
Vloni si Ubisoft dal od jedné ze svých nejúspěšnějších sérii pauzu. Zároveň to ale znamená, že by se letos měl k novému dílu už zase vrátit. Doposud se hra nijak neprezentovala, a tak je nejvyšší čas na nějaké potvrzení… nebo únik.

Vzpomeneme-li si na vydání posledních tří dílů Assassin’s Creed, tak nalezneme spojitost. Zpackané Unity proneslo celý trailer, o Rogue se šuškalo už nějaký ten pátek a byly viděny screenshoty, a Syndicate se prozradil fotografií ze samotného herního studia a následně obrázkem Londýna. Můžeme pouze spekulovat nad tím, zda se nejedná o úmyslný krok, ale je zřejmé, že úniky informací mají jistou atraktivní hodnotu.

Vloni jsme se nového dílu už nedočkali, namísto toho jsme mohli v kinech zhlédnout filmovou adaptaci s Michael Fassbenderem v hlavní roli. Ubisoft se rozhodl od série na rok vzdálit, aby mohl přehodnotit některé její aspekty a nabídl čerstvý zážitek. Zároveň mohlo rozhodnutí souviset s horšími prodeji Assassin’s Creed: Syndicate, které byly dány především špatným přijetím předešlého Unity a celkového přesycení trhu.

Tento týden unikl na internet údajný screenshot ze hry, která vyobrazuje hlavního hrdinu před pyramidou. Zasazení napovídá i ukryté klíčové slovo v řádce kódu s nápisem GIZA. Screenshot by souvisel s přáním fanoušků, aby se série konečně přesunula do prastarého Egypta.

Assassins Creed Empire Leak

Zpravodajský server Kotaku už několikrát v minulosti pronesl důležité informace. Vloni v lednu jsme o jednom jejich vynesení informací psali:

„Assassin's Creed by dle jimi získaných informací měl tento rok dostat (zasloužilou?) pauzu. Vrátil by se až o rok později. Ve vzduchu visí název Assassin's Creed Empire, opět spíš pracovní název, a zasazen by měl být do Egypta, čímž by se vývojáři zavděčili dlouholetému přání fanoušků. Předvánoční slot by tak byl letos uvolněn, a obsadil by jej Watch Dogs 2.“

Uplynulý rok ukázal, že se jejich informace prozatím v ničem nespletly, což by novému dílu Assassin’s Creed v Egyptě jedině nahrávalo.

Zrušený trailer na Osiris před finální editací. 

Pokud bychom šli ještě více do minulosti, nalezli bychom z produkce Ubisoftu také zrušený titul Osiris, který náramně připomínal právě sérii Assassin’s Creed a dokonce se prezentoval trailerem. Nakonec byl zrušen. Možná právě z důvodu, že by se zasazení hodilo více k Assassin's Creed. 

Zdroje: 

Diskuse ke článku Nový Assassin’s Creed se podívá do Egypta? Unikly první informace

Žádné komentáře.