CDR.cz - Vybráno z IT

Nový Prey vás nechá stát se hrníčkem, jak dokazují vůbec první záběry [GC 2016]

Prey 01
Letošní GamesCom přinesl i vůbec první záznam přímo ze hry Prey. Nevysvětluje, jakou má návaznost na původní Prey, ani proč se nejmenuje Prey 2, zato ale předvádí schopnost proměnit se v hrnek.

O Prey zatím moc nevíme, ovšem záběry ze hry prozrazují, že náš hrdina je pořádný nevděčník. V prvních vteřinách ukázky hrdina narazí na skupinku staničních služebníků, kteří, po spatření vaší únavy z jistě velmi náročně cesty, přispěchaj, aby se proměnily v koš a židličky jen pro protagonistovo pohodlí. V jeho jazyce však poděkování spočívá ve zmrazení zbraní a usmažením svými speciálními schopnostmi. 

Bez jakékoliv nadsázky je možná vůbec nejzajímavější částí ukázky ta, ve které se hrdina promění v poblíž ležící hrnek, aby se dostal do jinak nepřístupného prostoru. Zda se jedná o pouze jednorázové pozlátko, nebo pravidelně užívanou schopnost se teprve dozvíme. 

Nicméně se jedná o mechaniku s obrovským potencionálem nejen pro puzzly, jako v ukázce, ale čistě teoreticky i pro souboj. Pomalu vám v přestřelce dochází dech? Nevadí! Kolik původně stálo židlí támhle u stolu? Nikdo neví. Ani nepřítel...

V co všechno nás nechá hra proměnit, se dozvíme příští rok na PC, PS4 a Xbox One, bližší datum vydání prozrazeno nebylo. Prozatím se jedná o jedinou ukázku ze hry, která je aktuálně dostupná. Snad se brzy dočkáme i záběrů ze zbytku hry. 

Zdroje: 

Pavel Vevera

Členem redakce inGamer.cz byl od samotného založení v roce 2012. Původně působil jako multisekční redaktor, přispívající jak články, tak video tvorbou, nakonec se však ustálil na textech. Jako externista od 1. ledna 2014 pokračuje v rámci herní rubriky CDR.cz, kam se redakce i část obsahu inGameru přesunula.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Nový Prey vás nechá stát se hrníčkem, jak dokazují vůbec první záběry [GC 2016]

Žádné komentáře.