CDR.cz - Vybráno z IT

Nový smartphone od Vivo má snímač otisků prstů pod displejem

Minulý týden spatřil světlo světa zbrusu nový smartphone Vivo X20 Plus UD. Telefon, který je zatím k dostání v Číně, se chlubí funkcí snímání otisků prstů přes displej. Na současném trhu je v tomto ohledu X20 Plus UD průkopníkem.

Vivo X20 Plus UD disponuje Super AMOLED displejem o úhlopříčce 6.43 palců a s rozlišením 2160 x 1080. Pohání ho procesor Snapdragon 660, má 4GB RAM paměti a dva zadní 12mpx fotoaparáty. Na telefonu běží operační systém Android 7.1, telefon má podporu dual SIM. Telefon dále disponuje micro USB portem a výstupem pro 3,5 mm jack konektor. Telefon váží 183,1 gramu, je tenký 7,35 mm a jeho baterie má kapacitu 3900 mAh. Úložiště o kapacitě 128GB se dá rozšířit použitím microSD karty.

Na rozdíl od vlajkových lodí mezi smartphony od společností Apple nebo Samsung nepotřebuje Vivo X20 Plus UD fyzický vestavěný skener biometrických údajů. Nevýhodou odemčení telefonu pouhým přiložením prstu na displej je ale to, že uživatelé nemohou na obrazovku nalepit silné bezpečnostní sklo.

Plán na vydání smartphonu se čtečkou otisků prstů, umístěnou uprostřed spodní části obrazovky, byl poprvé představen na letošním veletrhu CES. Model X20 Plus UD je aktualizovanou verzí smartphonu Vivo X20 Plus, jeho cena byla stanovena v přepočtu na 570 dolarů a začne se prodávat 1. února, datum rozšíření distribuce mimo Čínu zatím výrobce neoznámil.

Tagy: 
Zdroje: 

Diskuse ke článku Nový smartphone od Vivo má snímač otisků prstů pod displejem

Žádné komentáře.